Satana a pus ochii pe America! Declaraţii-şocante ale unui aspirant la Casa Albă

Aspirantul republican la fotoliul de la Casa Albă, Rick Santorum, s-a dezlănţuit într-o cuvântare electorală, în faţa audienţei de la Universitatea Ave Maria din Florida.

21 feb. 2012, 21:02
Satana a pus ochii pe America! Declaraţii-şocante ale unui aspirant la Casa Albă

Aflat în campanie electorală, Rick Santorum, aspirantul republican la preşedinţia Statelor Unite, a făcut declaraţii şocante, descriind în termeni duri „răul” care a pus stăpânire pe America. „Satana apus ochii pe Statele Unite ale Americii! Satana atacă cele mai mari instituţii ale Americii, speculând marile vicii ca mândria, vanitatea şi senzualitatea care atacă  cele mai puternice plante cu rădăcini adânc înfipte în tradiţia americană”, a afirmat, plin de patetism, Santorum.

„Satana atacă marile instituţii ale Americii”, a continuat fostul senator de Pennsylvania, avertizând că, încă din 2008, politica americană şi Guvernul de la Washington au căzut în mâinile Satanei.

„Este un război spiritual, iar Părintele Minciunilor are ochii îndreptaţi înspre ceea ce şi voi credeţi că şi el şi-a îndreptat-o : către o ţară bună, decentă, puternică şi cu influenţă – către Statele Unite ale Americii. Dacă voi aţi fi Satana, pe cine aţi ataca astăzi, în această eră? El ne atacă pe noi toţi şi toate instituţiile noastre”…

Comentariile provocatoare ale lui Santorum făcute în faţa studenţilor de la Universitatea Ave maria nu s-au oprit aici. El a descris şi modul în care Satana ar fi pus mâna, în opinia lui, pe unle religii. Santorum a făcut referire în acest sens la protestantism. „Dacă ne uităm mai atent la forma de bază a Protestantismului din această ţară, observăm că aceasta a părăsit lumea creştină”, a mai spus Santorum.

Cu câteva ore mai înainte, Santorum îl criticase pe preşedintele american în exerciţiu, Barack Obama, strecurând îndoieli că el ar fi creştin. Fostul senator de Pennsylvania a făcut de fapt aluzie la legătura lui Obama cu pastorul Jeremia Wright, al unei biserici din Chicago pe care preşedintele o frecventa, subiect ce devenise sursă de controverse în campania sa electorală iniţială pentru Casa Albă. Se spune că, după aceea, Obama ar fi rupt legătura cu Wright şi i-ar fi interzis şi familiei lui să o frecventeze.

Dealtfel, chestiunea adevăratei religii a lui Obama a fost „mestecată” şi într-o altă emisiune televizată, luni seara, la postul MSNBC, când Franklin Graham, fiul reverendului Billy Graham fost întrebat cu insistenţă dacă crede că preşedintele american este creştin. „Ar trebui să îl întrebaţi pe el. Eu nu pot să răspund la întrebări în locul lui”, a răspuns uşor iritat Franklin Graham.

Asaltul cu întrebări despre adevărata religie a lui Obama a continuat însă, lui Franklin cerându-i-se să răspundă dacă preşedintele este musulman. Şi de data aceasta, Franklin a ocolit răspunsul direct, spunând că nu poate să spună „un NU categoric”, deoarece „Islamul are liberă trecere sub Obama”, iar „sub preşedinţia lui, musulmanii par totuşi mai îngrijoraţi de soarta lor decât par creştinii care sunt ucişi în ţările musulmane”.