Sate din Germania, evacuate de urgenţă din cauza unui incendiu. S-au găsit tone de muniţie îngropată pe mai multe terenuri

Publicat: Marţi, 02 Iulie 2019 21:17 // Actualizat: Marţi, 02 Iulie 2019 21:17 // Sursa: romaniatv.net

Un incendiu pe un teren militar - folosit de către nazişti, armata sovietică, iar apoi de către forţele germane - a condus la evacuarea mai multor sate, în estul Germaniei, iar tone de muniţie îngropată făceau situaţia imprevizibilă, relatează AFP.

Patru localităţi şi aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate în urma extinderii focului, din cauza unor rafale puternice de vânt şi unei vegetaţii uscate, în pofida desfăşurării unor bombardiere cu apă şi unor sute de pompieri.

Închis în 2015, fostul poligon de antrenament şi manevre militare, situat în apropiere de Lübtheen, în Mecklenburg-Pomerania de Vest (est), este înţesat de muniţie şi bombe neexplodate din perioada nazistă, din al Doilea Război Mondial, din perioada ocupaţiei sovietice şi din vremuri mai recente ale Bundeswehr, armata germană contemporană.

Pericolul este extrem, întrucât ”până la 45 de tone de muniţie sunt îngropate pe hectar” în acest poligon de 6.000 de hectare. Cel puţin 600 de hectare erau cuprinse de flăcări, dintr-un total de 2.000 de hectare ameninţate, potrivit aceleiaşi surse.

Aproximativ 2.000 de oameni au fost mobilizaţi. Incendiile de pădure în Germania, mai ales în estul ţării, sunt de obicei agravate de prezenţa muniţiei în subsol - o moştenire a celui de-al Doilea Război Mondial.

În Mecklemburg se află 175 de locuri de acest fel, cu o suprafaţă de aproape 140.000 de hectare. În regiunea vecină, Brandenburg, până la 550.000 de hectare sunt vizate în diverse grade.

În oraşe, vizate de campanii intensive de bombardamente ale aliaţilor la sfârşitul războiului, bombe sunt descoperite cu regularitate pe şantiere, declanşând evacuări vaste în vedere dezamorsării acestora.

La Frankfurt urmează să aibă loc o operaţiune de acest fel duminică, în apropiere de sediul Băncii Centrale Europene (BCE), unde a fost găsită o bombă de 500 de kilograme.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H