Sate terorizate de urşi. Localnicii se tem să mai iasă din case sau să ducă animalele la păscut VIDEO

Sute de oameni se tem pentru vieţile lor şi nici nu mai îndrăznesc să îşi scoată animalele la păşune. Mai multe animale au fost găsite sfârtecate lângă o localitate din Buzău. Oamenii au cerut ajutorul vânătorilor să gonească fiarele.

24 apr. 2015, 09:12
Sate terorizate de urşi. Localnicii se tem să mai iasă din case sau să ducă animalele la păscut VIDEO

Costică Pănescu şi-a lăsat vitele în apropierea gospodăriei lui din Cozieni, pe o păşune, informează România TV. Când a mers să le ia acasă, a observat că una lipsea. A găsit animalul sfârtecat la aproape un kilometru depărtare.

„L-am găsit, era mâncat din ceafă şi trasă pielea de pe spinare înapoi. M-am uitat atent la ce s-a întâmplat şi am văzut pe urmă urmele de urs”, a povestit omul. Oamenii se tem acum să îşi mai ducă animalele la păşune.

Citeşte şi Un bărbat a fost ATACAT DE UN URS în propria gospodărie

„Stăm cu teamă pentru că e pustietate mare şi poate să vină oricând”, s-a plâns o localinică. 

În ultima vreme, fiarele şi-au înteţit atacurile în satele din zona de munte a Buzăului. Au ucis oi, vite şi porci chiar şi în curţile oamenilor. „Când am ieşit în pragul uşii ursul s-a ridicat în două labe. L-am văzut şi am vrut să zic ho şi nu puteam să zic ho. A stat aşa vreo 30 de secunde şi s-a uitat fix în ochii mei”, a povestit proprietarul de animale. 

Localnicii vor fi despăgubiţi pentru pierderea animalelor. Dar vor să scape şi de urşi, aşa că au apelat la ajutorul vânătorilor.