Satul cu un singur locuitor: Este o femeie de 82 de ani şi nu vrea să îşi părăsească locurile natale VIDEO

Locuieşte singură într-un sat uitat de lume. Este vorba despre o bătrână în vârstă de 82 de ani care trăieşte într-un cătun din comuna Fântânele, Judeţul Prahova. Bătrâna se încăpăţânează să rămână în locul în care s-a născut, chiar dacă singurele vieţuitoare care îi mai ţin de urât sunt animalele din curte.

20 feb. 2015, 15:35
Satul cu un singur locuitor: Este o femeie de 82 de ani şi nu vrea să îşi părăsească locurile natale VIDEO

Bozieni este un sat izolat de pe culmea unui deal din Prahova. Tanti Ecaterina locuieşte de mai bine de 30 de ani singură, iar cei mai apropiaţi locuitori sunt într-un sat aflat la 12 kilometri depărtare. Neputincioasă, bătrâna îşi duce zilele în sigurătate, potrivit România TV.

„Ştii ce sătuc frumos era? Atâta ştii ce nu aveam atunci? Nu aveam lumină şi şosea. Acuma, dacă e şosea şi nu mai e lume…”, oftează femeia. În urmă cu 40 de ani, în satul Bozieni erau 100 de gospodării, acum a rămas doar tanti Ecaterina, în casa ei veche de peste un secol. Tinerii au plecat din sat iar bătrânii s-au stins.

„Nu mai mi-aminte de nimic … unde mă văd aşa neputincioasă , bolnavă şi nu pot să fac nimic … nu pot să aduc o găleată de apă, nu pot să mă duc eu să-mi iau o pâine, dacă era în sat aici un chioşc ceva”, s-a plâns tanti Ecaterina.

Citeşte şi Povestea SATULUI care ascunde un SECRET GOL GOLUŢ ce urmează să fie scos la iveală în PREMIERĂ NAŢIONALĂ VIDEO

„În 90, erau circa 20 de case care mai erau pe picioare, locuite de oameni în vârstă care cu timpul s-au prăpădit”, spune Primarul din Fântânele, Matei Dumitru.

Tanti Ecaterina are trei copii care s-au aşezat la casele lor, în alte localităţi. Când i se face dor, bătrâna se uită la poze. „Asta e băiatul meu, asta e noră-mea, fi-mea … mai mă uit şi eu, copiii la şcoală… amintire!”…

Tanti Ecaterine spune că singurătatea este foarte grea, dar mai spune că nu îi vine să plece din casa ei şi să stea la vreunul dintre copiii săi.

Ironia sorţii face ca în localitatea părăsită să existe un azil nou de bătrâni, dar nimeni nu stă în el.