Saveta Bogdan o pune la colț pe Angela Rusu: „Numele ei e prea mic pentru numele meu”. Gheorghe Turda sare în apărarea Elenei Merișoreanu, după conflictul care a zguduit lumea folclorului

Saveta Bogdan i-a dat replica Angelei Rusu, după ce aceasta a criticat nume grele ale scenei folclorului românesc.

03 aug. 2023, 13:44
Saveta Bogdan o pune la colț pe Angela Rusu: „Numele ei e prea mic pentru numele meu”. Gheorghe Turda sare în apărarea Elenei Merișoreanu, după conflictul care a zguduit lumea folclorului
Saveta Bogdan îi dă replica Angelei Rusu

Angela Rusu a declanșat un adevărat război în lumea folclorului, dupăp ce și-a caracterizat mai multe colege de breaslă, precum Laura Lavric, Saveta Bogdan, Elena Merișoreanu sau Vlăduța Lupău într-un mod nu foarte frumos.

Despre Laura Lavric a spus este prefăcută, rea și invidioasă, iar Elena Merișoreanu și Saveta Bogdan au fost puse pe lista interpretelor fără voce.

Citește și: Lorenna, adevărul despre conflictul cu Angela Rusu: „Mă ataca pe unde mă prindea”

Saveta Bogdan nu are de gând să treacă cu vederea derapajul Angelei Rusu, punând-o la punct pe aceasta.

„Eu abia m-am întors din America azi-noapte și mi-au spus colegii că ne-a vorbit de rău această colegă. Eu nu îi pronunț numele, pentru că numele ei este prea mic pentru numele meu. Ne-a făcut în toate felurile, ne-a jignit, dar ea vorbește de Elena Merișoreanu, care e un nume, o femeie frumoasă, talentată, are o familie, are și nepoți. Cum poți să spui așa ceva de colegele tale, care tu nici nu meriți să le pronunți numele, tu ești nimeni.

Cine era pe timpul lui Ceaușescu făcea carieră, nu oricine putea. Mie mi-ar fi rușine să vorbesc despre Saveta Bogdan. Păi câte CD-uri am? Am 15 plăci și 8 CD-uri. Păi se compară ea cu mine? Eu am făcut 19 piese într-o zi cu orchestra de la Cluj. Ea ar trebui să mai învețe să își vadă de lungul nasului, să judece ce vorbește, să nu pronunțe numele unor artiști cu o carieră de 60 de ani în spate. Am fost în America, lumea îmi cerea să cânt piesele Nicoletei Voica?

Păi se poate să vorbești despre ea, cât de frumos cântă? Ea abia a băgat nasul în muzică. Ne face ea comuniste, dar și ea a trăit tot aici, că are și ea 50 de ani. Sunt foarte supărată, eu am o stea în America, pe Aleea Celebrităților, unde vin numai bogătași acolo. Ea nu are nicio stea, nimeni nu vorbește de ea pe acolo. Ar trebui să judece ce vorbește, să nu dea vorbele afară fără să gândească. Păi cine cântă ca Laura Lavric?

Să își vadă nivelul ei. Păi eu numai pe o placă 27 de piese. Am hituri. Eu nu îi pronunț numele, pentru că nu merită să îi pronunț eu numele, pentru că eu am o carieră în spate de 20 de ani. Să se mai gândească când pronunță o vorbă. Ea deocamdată e în noapte față de noi”, a declarat Saveta Bogdan, pentru wowbiz.ro.

Citește și: Angela Rusu face prăpăd în lumea muzicii populare. Ce a putut spune despre colegele ei: „Laura Lavric e perversă. Elena Merișoreanu nu are talent”

La rândul său, Gheorghe Turda sare în apărarea Elenei Merișoreanu, cea cu care a avut și o relație în tinerețe. Acesta spune că artista nu ar fi avut o carieră de succes dacă ar fi fost lipsită de talent.

„Elena Merișoreanu s-a lansat, deodată cu mine, la Rapsodia, nu poți să spui despre Elena Merișoreanu că nu are talent sau că nu are repertoriu, din moment ce a avut o așa mare carieră.

Dacă n-ar fi avut voce, n-ar fi rezistat în pleiada de artiști, cu Ion Dolănescu, Maria Ciobanu, Irina Loghin, noi am fost colegi vreo 40 de ani. Angela Rusu are un repertoriu pe care nu îl pot comenta, are alte piese, față de Elena Merișoreanu, nu se poate face o paralelă între ele.

Cu Angela m-am întâlnit de 2-3 ori, așa, pasager, n-am avut turnee cu ea. Din cauza un facil succes, solistele ca ea se mai abat de la ținutele scenice, care se impun, scena nu iartă, dar, dacă fac astfel de abateri, să renunțe la costumul popular, este treaba lor!”, a declarat Gheorghe Turda, pentru playtech.ro.