Scade numărul infectărilor COVID din școli! Când a fost înregistrat cel mai mare număr de infecții

Ministerul Educației a constatat faptul că există o tendință de scădere a numărului de infectări COVID în rândul elevilor, cât și al personalului didactic.

02 apr. 2021, 18:28
Scade numărul infectărilor COVID din școli! Când a fost înregistrat cel mai mare număr de infecții

Scade numărul infectărilor COVID din școli! În data de 1 aprilie, 2.610 de elevi şi 2.171 de angajaţi erau confirmaţi cu coronavirus. Cel mai mare număr activ de cazuri la elevi s-a înregistrat în 26 martie, atunci când au fost raportate 2.740 de cazui. De asemenea, atunci a fost înregistrat şi numărul maxim de infectări în rândul angajaților din învăţământ, respectiv 2.514.

Citește și: Ministrul Educaţiei aruncă bomba: Toți elevii revin fizic în școli din 3 mai. Care sunt cele patru condiţii ca scenariul să devină viabil!

Scade numărul infectărilor COVID din școli

”Conform datelor transmise și asumate de către unitățile de învățământ preuniversitar și inspectoratele școlare județene, se constată o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, a transmis Ministerul Educației.

Elevii intră în vacanţa de primăvară. Cursurile ar putea fi reluate faţă în faţă

Începând de vineri, 2 aprilie, elevii intră în vacanţa de primăvară. Cei mai mai mulţi se vor reîntoarce la cursuri pe 4 mai. Reamintim că stuctura anului şcolar a fost modificată recent printr-un ordin al ministrului Educaţiei, încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Pentru cei mai mulţi dintre elevi vacanţa se va încheia în 4 mai,în timp ce clasele terminale vor face cursuri online în perioada 12 aprilie – 29 aprilie. După vacanța de primăvară, care se încheie în luna mai, elevii vor reveni la cursuri în funcție de scenariul în care este fiecare localitate în parte, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro. Sorin Cîmpeanu a mai spus că, în opinia sa, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, ministerul va avea suficiente argumente ca să ceară prezența fizică în școli a tuturor elevilor.

Structura anului şcoar a fost modificată recent prin ordin al ministrului  Educaţiei, astfel încât vacanţa de primăvară a fost prelungită. Vacanţa are loc în perioada 2 aprilie – 4 mai pentru ei mai mulţi dintre preşcolari şi şcolari.

Citește și: BILANȚ VACCINARE 2 APRILIE. Aproximativ 58.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore