Scădere record a numărului de pensionari în România: Peste 61.000 și-au pierdut viața din iunie anul trecut şi până în iunie 2021

Numărul pensionarilor a scăzut drastic în România. Potrivit datelor de la Ministerul Muncii, peste 61.000 și-au pierdut viața din iunie anul trecut și până la mijlocul acestui an.

19 oct. 2021, 17:51
Scădere record a numărului de pensionari în România: Peste 61.000 și-au pierdut viața din iunie anul trecut şi până în iunie 2021
Scădere record a numărului de pensionari în România: Peste 61.000 și-au pierdut viața din iunie anul trecut şi până în iunie 2021

Scădere record a numărului de pensionari în România. Conform datelor de la Ministerul Muncii, la sfârşitul lunii iunie ţara noastră avea mai puţin de 4 milioane 900 de mii de pensionari, în scădere cu peste 61.000 de persoane față de iunie 2020. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată din 2013 și până în prezent.

Scădere record a numărului de pensionari în România

Potrivit aceloraşi date, în primele nouă luni din 2021, România a pierdut aproape 39 de mii de pensionari. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în perioada iulie-august, scrie digi24.

„Suntem într-o perioadă în care numărul de decese este mult mai mare decât de obicei, unele fiind evident din cauza COVID, sunt unii care și-au întârziat anumite intervenții. Izolarea a crescut cantitatea de probleme medicale și gravitatea acestora”, spune sociologul Marian Preda, conform sursei citate mai sus.

În doar o lună în sistemul de pensie s-a înregistrat o scădere de 8.300 de persoane.

Conform Institutului Național de Statistică, pensia medie în România este în valoare de 1.500 de lei, în creștere cu mai bine de 20 de procente față de acum 2 ani.

Citeşte şi Schimbare mare pentru pensionari. Talonul de pensii electronic, votat de deputați! Cum se poate obține cuponul

Majorare pensii. Ministrul Muncii: „Sistemul de pensii este mult prea afectat. Realitatea este dramatică”

Raluca Turcan a declarat pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut.

„Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când es este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în  România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este în mare  parte dramatică. Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică.

Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legiei actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut. Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile”, a declarat Raluca Turcan.

Citeşte şi Plata pensiilor ar putea fi suspendată. Românii trebuie să depună urgent acest DOCUMENT