Scandal cu dansatoare, în politică: Un deputat liberal din Cluj a demisionat

Deputatul PNL Cluj Adrian Oros, membru al Comisiei pentru Învăţământ a Camerei, a demisionat, joi, din funcţia de prorector pe care o deţinea la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj. Acesta cere și demisia lui Ioan Ştefan Groza, director pentru învăţământ superior în cadrul Ministerului Educaţiei. Motivul: deputatul clujean îl acuză pe reprezentantul Ministerului că ar fi adus dansatoare la un eveniment POSDRU.

29 oct. 2015, 14:54
Scandal cu dansatoare, în politică: Un deputat liberal din Cluj a demisionat

Deputatul clujean îl acuză pe Ioan Ştefan Groza, profesor şi el în cadrul USAMV şi coordonator al proiectului european „Îmbunătăţirea calităţii sistemului naţional de învăţământ superior în conformitate cu schimbările societăţii bazate pe cunoaştere şi cu dinamica pieţei muncii”, finanţat prin programul POSDRU, de comportament necorespunzător cu activitatea universitară, potrivit Agerpres.

Pentru a nu implica Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca în disputa între mine, ca şi membru al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, şi unii reprezentanţi din Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, găsesc de cuviinţă să demisionez din funcţia de Prorector al USAMV Cluj„, a declarat Adrian Oros.

Acesta cere ministrului Educaţiei Sorin Câmpeanu demiterea „de urgenţă” a lui Ioan Ştefan Groza din funcţia de director general al Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior din cadrul MECS, în urma unor relatări din mass-media potrivit cărora în luna ianuarie 2015 acesta ar fi organizat la Predeal o întâlnire, pe proiectul amintit, la care au fost invitate şi dansatoare.

Având în vedere că prin organizarea acestei acţiuni neonorante, domnul Groza a compromis membrii comunităţii academice din patru universităţi de prestigiu din România, a pus semne de întrebare asupra modului de derulare a tuturor proiectelor POSDRU coordonate de către MECS şi pentru că astfel s-a mai dat o palmă imaginii Ministerului condus de dumneavoastră, este absolut necesar, domnule Cîmpeanu, să-l revocaţi din funcţie pe domnul Groza!„, mai precizează Oros.