Scandal cu iz de bălegar la intrarea în Parcul Tineretului VIDEO

Caii Poliţiei Locale sunt ţesălaţi într-un padoc despre care autorităţile spun că este construit ilegal. În vreme ce localnicii se plâng din cauza mirosului, contractul dintre municipalitate şi Poliţiei Călare a expirat.

05 ian. 2012, 10:37
Scandal cu iz de bălegar la intrarea în Parcul Tineretului VIDEO

Grajdul este amplasat la intrarea în Parcul Tineretului din sectorul 4 al Capitalei. Cei care locuiesc peste drum, pe strada Dâmbului, reclamă de multă vreme mirosul pe care sunt nevoiţi să-l suporte. „Ne deranjează. Mai ales vara ne deranjează foarte mult. Nu putem să stăm în curte. Şi acum, pe timp de iarnă, miroase”, a spus un localnic nemulţumit.

Autorităţile care au în administrare zona susţin că localnicii au motive serioase să se plângă. „Sesizările făcute de cetăţeni îşi au temei. Pe timp de vară am simţit mirosul insuportabil la care sunt supuşi aceşti cetăţeni. Or fi caii frumoşi, dar sănătatea copiilor este mai importantă. Parte din construcţia acelui grajd grevează o proprietate. Am cerut, la un moment dat, şi dacă acea construcţie are caracter legal. N-am primit, încă, niciun răspuns”, a declarat primarul sectorul 4, Cristian Popescu Piedone.

Arhitectul şef al Primăriei sector 4 susţine că padocul este ilegal. „Ne întâlnim cu un fenomen cel puţin ciudat. Poliţia Locală a municipiului Bucureşti construieşte fără autorizaţie şi asta nu ar fi un lucru care să mire foarte tare pe cineva, dar chiar pe nişte terenuri proprietate particulară. După cum se vede, Primăria Capitalei se poartă ca un organ opresiv”, a precizat arhitectul Dan Cărămidă.

Reprezentantul Poliţiei Locale spune că soarta cailor va fi decisă curând, de votul consilierilor de la Primăria Capitalei.