Scandal cu prelungiri în Parlament. Florin Roman: „Voi depune plângere pentru huliganism”. George Simion: „Ocupa ilegal acel scaun”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) a anunţat, joi, după şedinţa plenului Parlamentului în care a fost îndepărtat cu scandal de la tribună, că va depune plângere penală "pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR". Şi George Simion a anunţat că va depune plângere împotriva lui Roman

09 sept. 2021, 18:30
Scandal cu prelungiri în Parlament. Florin Roman: „Voi depune plângere pentru huliganism”. George Simion: „Ocupa ilegal acel scaun”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) a anunţat, joi, după şedinţa plenului Parlamentului în care a fost îndepărtat cu scandal de la tribună, că va depune plângere penală „pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR”. El a adăugat că solicită demisia preşedintelui Senatului, Anca Dragu, „pentru ca a încurajat actele de huliganism”.

„Voi depune plângere penală pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit, m-au blocat prin forţă, huliganism, injurii şi agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituţional!”, a arătat Florin Roman, joi, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că, potrivit regulamentului, şedinţele plenului reunit sunt conduse alternativ, de preşedinţii Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de joi, de la ora 16.00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, i-au fost încredinţare atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Roman, ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de „preşedinta (încă) a Senatului, Anca Dragu”.
„Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a şi fost înmânat desfăşurătorul de şedinţa! Solicit demisia preşedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Şi pentru ca a comis un nou abuz constituţional! Noua alianţa toxică USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a conchis el.

Scandal în Parlament – Simion (AUR), despre Florin Roman: Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale 

Liderul AUR George Simion a declarat, joi, după scandalul din Parlament, de la citirea moţiunii de cenzură USR PLUS – AUR, că vicepreşedintele Florin Roman „ocupa un scaun care nu i se cuvenea” şi că reprezentanţii formaţiunii îi vor face plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale.

„Este un atac evident la statul de drept, atac la Constituţia României, am cerut în această şedinţă un vot pentru ca moţiunea să fie dezbătută şi votată marţi. Vrem ca marţi să fie convocat plen reunit. Nu am avut majoritate pentru conviocarea plenului marţi. Doamna Dragu cred că a greşit acceptând ca majoritatea să respingă o moţiune a minorităţii. Am cerut ca cei doi preşedinţi, Dragu şi Orban, să convoace şedinţă de vot pe moţiunea de cenzură şi le cer să facă asta marţi, 14 septembrie, pentru că altfel încală şi ei Constituţia şi va fi abuz în serviciu”, a susţinut, joi, după şedinţa de plen, George Simion.

Scandal de nedescris în plenul Parlamentului, la citirea moţiunii de cenzură. George Simion şterge pe jos cu Florin Roman: „Am scăpat de acest gunoi” / Alina Gorghiu: „Urlaţi ca o maimuţă, colegii dvs sunt nişte huligani”
El a vorbit şi despre scandalul legat de îndepărtarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) de la tribună. „A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa”, a afirmat Simion.

Răspunzând unei alte întrebări, Simion a declarat că îi este „milă de domnul Cîţu, se teme, e paranoic, vine cu scenarii elucubrate, domnul Cîţu e acum cu teoriile conspiraţiei”.

Florin Cîţu: Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului
Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu. A fost anunţată prezenţa a 269 de parlamentari. Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut. George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.