Scandal cu săbii, bâte şi topoare, în Dragalina. Romii s-au bătut pentru supremaţia în localitate

Localitate terorizată de clanurile de romi. La Dragalina, judeţul Călăraşi, două familii de romi s-au bătut, luni, pentru supremaţia în comună. Incidentele au avut loc chiar în centrul oraşului, faţa şcolii.

20 mai 2014, 07:22
Scandal cu săbii, bâte şi topoare, în Dragalina. Romii s-au bătut pentru supremaţia în localitate

Conflictul dintre ei familiile Onu şi Cârliceanu din Dragalina durează de mai bine de 20 de ani, pentru că fiecare clan îşi doreşte supremaţia în localitate, potrivit România TV.

Luni, un nou scandal s-a produs în centrul comunei, chiar în faţa şcolii, în momentul în care elevii ieşeau de la ore. Romii s-au bătut cu săbii şi cuţite şi s-au ameninţat cu pistoalele. Poliţiştii care au intervenit au făcut uz de armă pentru a reuşi să restabilească liniştea şi ordinea publică.

Copiilor le este frică să mai meargă la şcoală. Ieri (luni, n.r.) i-am văzut plângând. Fugeau cu mămicile de mână. Am vorbit cu agenţii de la Poliţia Locală să îi protejăm pe copii şi să asigurăm ordinea în localitate. Ceea ce s-a întâmplat m-a indignat. Aceste familii de romi, care se bat de 20 de ani, au ieşit cu săbii şi topoare în centrul localităţii şi au făcut un dezastru total. Poliţia cu greu a reuşit să îi stăpânească. Nu există an în care să nu avem cel puţin două conflicte între ei„, a declarat primarul din Dragalina, Marian Stanciu.

Nicio persoană nu a fost reţinută în urma acestui conflict.

CITEŞTE ŞI: Scandal în Bucureşti: Mai mulţi romi suspectaţi de furt de energie au luat la bătaie angajaţii ENEL