Scandal de amploare la Mangalia. Motivul este un zid ridicat pe faleză

Un scandal de amploare a izbucnit la Mangalia. Oamenii s-au trezit peste noapte nu mai pot admira marea de pe faleză după ce un zid lung a răsărit din senin. Localnicii le cer autorităţilor să oprească construcţia. Primarul susţine însă că la mijloc e vorba de o răzbunare politică.

22 mart. 2016, 12:35

Zidul se întinde pe mai bine de jumătate de kilometru, de-a lungul mării, pe faleza din Mangalia. Constrcucţia are deja un metru şi 60 de centimetri înălţime, iar la vară, turiştii se vor chinui să admire peisajul.

Zidul face parte dintr-un proiect finanţat prin fonduri europene. Consilierii locali care l-au votat spun că nici n-au ştiu ce au aprobat. Li s-ar fi arătat mai multe planşe, dar s-au trezit că în teren situaţia e alta.

De cealaltă parte însă, primarul susţine că la mijloc e o răzbunare a adversarilor politici şi că zidul va avea cel mult 85 de centimetri.

„Acest proiect este pe fonduri europene, ei ne obliga sa facem un zid de protectie vizavi de zidul respectiv pentru copii si batrani si acest zid va fi pana in 85 de centimetri”, a spus primarul Mangaliei, informează România TV.

Zidul trebuia construit din fonduri europene, numai că autorităţile din Mangalia au pierdut finanţarea pentru că nu a respectat termenul de finalizare. Iar acum trebuie să scoată din vistierie 5 milioane de lei.

Citeşte şi Faleza Dunării de la Corabia, inundată