Scandal de Crăciun: Şefa Direcţiei Cultură face DECLARAŢII SCANDALOASE

Şefa Direcţiei Cultură a Primăriei din Chişinău, Lucia Culev, îi consideră sectanţi pe moldovenii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

06 ian. 2015, 17:12
Scandal de Crăciun: Şefa Direcţiei Cultură face DECLARAŢII SCANDALOASE

Lucia Culev ar fi spus, potrivit agenţiei IPN, că, în ziua de 7 ianuarie, când este sărbătorită Naşterea Domnului pe stil vechi, în capitală nu va avea loc nicio manifestație cultural-artistică specială.

„Noi suntem instituţie publică. Ce avem cu stilul vechi? Câte Crăciunuri o să facem? Am făcut pe stilul nou. Noi avem ceva, dar ne pregătim de Zilele Culturii. O să vedem şi după timp. Erau ceva pregătite pentru vacanţa copiilor, dar nu pentru Crăciunul pe stil vechi. Pe 25 am avut un program o-ho-ho. Nu suntem sectă să facem pe stil vechi”, a declarat funcţionara de la Primărie, citată de Publika.md.

Citeşte şi Crăciunul pe stil vechi aduce aglomeraţie în vămi şi în staţiunile montane

Majoritatea covârșitoare a bisericilor Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, dar şi cele ale Mitropoliei Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române, sărbătoresc Nașterea Domnului în data de 7 ianuarie.

Preotul Ioan Cosoi, vicar administrativ al Mitropoliei Basarabiei, a declarat că în capitală sunt doar trei biserici care sărbătoresc în 25 decembrie. Este vorba despre Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, Biserica „Petru şi Pavel” şi Biserica „Sfânta Treime”.