Scandal de hărțuire sexuală la echipa națională! Antrenorul și-a dat demisia

Antrenorul echipei națioanale de înot în apă deschisă a Germaniei se află în centrul ununui scandal imens, fiind acuzat de hărțuire sexuală. Stefan Lurz a demisionat de la echipa națională în urmă cu câteva zile.

22 feb. 2021, 09:21
Scandal de hărțuire sexuală la echipa națională! Antrenorul și-a dat demisia

Scandal de hărțuire sexuală la echipa națională! O anchetă realizată de Der Spiegel a oferit detalii șocante despre obiceiurile antrenorului echipei națioanele de înot în apă deschisă a Germaniei. Publicația a strâns declarațiile a cinci sportive care susțin că au fost hărțuite sexual timp de mai mulți ani de către Stefan Lurz.

Declarațiile făcute de victime sunt șocate. Una dintre acestea a prezentat un mesaj în care antrenorul o întreabă dacă s-a fotografiat în lenjerie inimă, iar când aceasta a răsouns negativ, antrenorul a insistat. Imediat după, i-a trimis tinerei, care la acea vreme avea doar 16 ani, o poză cu el dezbrăcat. Mai mult, când sportiva avea doar 15 ani, antrenorul ar fi forțat-o să îl sărute.

Citește și: Motivul RUŞINOS pentru care Ana Morodan a fost exmatriculată în liceu. Cum a fost prinsă în toaletă

Stefan Lurz a demisionat de la echipa națională de înot în apă deschisă, însă neagă toate acuzațiile aduse. Antrenorul obișnuia să trimită avansuri elevelor sale, printre care mesaje precum „Sânii tăi m-au excitat”, „Înainte de antrenament erai atât de sexy” sau „Excită-mă rapid, apoi dormim. Voi termina în 5 minute”.

Scandal de hărțuire sexuală la echipa națională. La scurt timp după publicarea anchetei de către Der Spiegel, Stefan Lurz a fost suspendat de Federația Germană de Înot. Acesta a decis să demisioneze imediat după, dar a ținut să nege toate acuzațiile care i se aduc: „Mă confrunt cu astfel de acuzații de mai bine de 10 ani. Continui să le neg”.

Scandal la Spitalul de Copii din Timişoara. Asistent medical, acuzat de hărţuire sexuală

Un asistent medical de la Spitalul de Copii din Timişoara este acuzat de hărţuire sexuală de către colege şi mamele copiilor internaţi.  Mamele copiilor internaţi spun că au fost hărţuite sexual de un asistent medical.

Bărbatul a fost dat afară în 2014, după prima plângere, însă a contestat în instanţă şi a câştigat, pentru că victimele au refuzat să facă plângere şi la Poliţie. Recent, alte trei mame l-au reclamat. Comisia de disciplină l-a retrogradat pentru două luni, iar acum a revenit pe post. Atât şefa de secţie cât şi colegii acestui asistent medical spun că se tem de el, motiv pentru care nu vor să vorbească în mod public despre problemele pe care le creează.

Conducerea spitalului spune că e legată de mâini, pentru că legea protejează angajatul prea mult. IPJ Timiş s-a autosesizat în acest caz, după ce acuzaţiile au ajuns în spaţiul public. Dar pentru ca ancheta să aibă finalitate, sunt necesare plângerile femeilor.