SCANDAL DIASPORA PREZIDENŢIALE. Miniştrii Corlăţean şi Stanoevici, chemaţi pentru explicaţii în Parlament

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 DIASPORA. Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor Mircea Dolha (PNL) solicită convocarea miniştrilor Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici la următoarea şedinţă a comisiei şi face un apel către autorităţile competente să îşi ceară public scuze pentru modul de desfăşurare a scrutinului de duminică la secţiile de vot din străinătate.

04 nov. 2014, 09:55
SCANDAL DIASPORA PREZIDENŢIALE. Miniştrii Corlăţean şi Stanoevici, chemaţi pentru explicaţii în Parlament

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 DIASPORA. ‘Cu privire la umilinţele la care au fost supuşi zeci de mii de concetăţeni aflaţi în afara graniţelor ţării şi al căror vot a fost blocat duminică cu intenţie de către actuala Putere, fac un apel către autorităţile competente să îşi ceară public scuze pentru o situaţie fără precedent. Totodată, după mai multe consultări şi discuţii avute cu ceilalţi membri ai Comisiei, am decis să solicit convocarea ministrului Afacerilor de Externe Titus Corlăţean şi a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la următoarea şedinţă a Comisiei parlamentare’, afirmă Dolha într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Petiţii depuse la BEC prin care se cere reluarea alegerilor la Londra şi Stuttgart

De asemenea, el solicită suplimentarea numărului de secţii de votare, al cabinelor şi al ştampilelor de vot în toate oraşele unde s-a dovedit că numărul românilor care doresc să îşi voteze preşedintele este unul important.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 DIASPORA. ‘Totodată, apreciez că persoanele ce se fac vinovate de cozile interminabile şi de umilinţele îndurate de românii care au aşteptat cu orele în ploaie şi frig, fără a ajunge însă să îşi exercite un drept constituţional, să fie demise sau să îşi dea demisia. Imaginile pe care le-am urmărit cu toţii la secţiile de votare din Munchen, Londra, Viena sau Paris nu trebuie să se repete, iar în calitate de membru al Comisiei pentru comunităţile de români de pretutindeni consider că trebuie găsite soluţiile pentru ca la scrutinul din 16 noiembrie, fiecare cetăţean român care doreşte să îşi voteze preşedintele să poată să îşi exprime această opţiune într-un cadru civilizat şi în afara graniţelor ţării’, a adăugat deputatul PNL.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. S-a forţat intrarea în ambasada României din Paris. Incidente la Londra şi Madrid