Scandal după ce ministrul de Externe britanic a comparat CM de Fotbal cu Olimpiada organizată de Germania nazistă

Rusia reacţionează după ce Boris Johnson a spus că Putin se va folosi de Campionatul Mondial de Fotbal tot aşa cum Hitler s-a folosit de Olimpiadă.

22 mart. 2018, 12:24
Scandal după ce ministrul de Externe britanic a comparat CM de Fotbal cu Olimpiada organizată de Germania nazistă

Comparaţia făcută de ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, între Campionatul Mondial de fotbal din Rusia şi Olimpiada organizată de Germania nazistă în 1936 este ”dezgustătoare şi inacceptabilă”, a declarat, joi, Dimitri Peskov, putătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează Sky News.

Peskov a precizat că declaraţiile lui Johnson nu sunt ”demne de un ministru de Externe”.

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a declarat, miercuri, că preşedintele rus Vladimir Putin se va folosi de Campionatul Mondial de fotbal pentru a îmbunătăţi imaginea Rusiei în acelaşi mod în care Adolf Hitler s-a folosit de Olimpiada care a fost organizată în Germania nazistă.

”Declaraţiile lui Johnson sunt dezgustătoare, inacceptabile şi jignitoare. Cu toate acestea, ne bazăm pe logica politică elementară şi pe înţelepciunea omologilor noştri în acest caz”, a spus Peskov, citat de  Tass.

Criza diplomatică izbucnită între Londra şi Moscova după atacul neurotoxic asupra fostului spion rus Serghei Skripal este cea mai gravă din ultimii ani. Londra a acuzat că Rusia se află în spatele atacului, însă Moscova a negat orice implicare în atacul neurotoxic din Salisbury şi a dispus expulzarea a 23 de diplomaţi britanici, după ce şi Londra a decis expluzarea a 23 de diplomaţi ruşi. Preşedintele rus Vladimir Putin a catalogat acuzaţiile drept „lipsite de sens”.