Şedinţă cu scandal a CGMB. Stelian Bujduveanu (PNL) și Horia Tomescu (USR PLUS), noii viceprimari ai Capitalei

Şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului bucureşti, organizată online din motive sanitare, a fost suspendată pentru o oră după ce consilierii PSD au insistat să fie prezenţi fizic la dezbateri şi au refuzat să părăsească sala.

21 dec. 2020, 11:09
Şedinţă cu scandal a CGMB. Stelian Bujduveanu (PNL) și Horia Tomescu (USR PLUS), noii viceprimari ai Capitalei

UPDATE: Stelian Bujduveanu (PNL) și Horia Tomescu (USR PLUS) au fost aleși, luni, viceprimari ai Capitalei în ședința CGMB, după o şedinţă cu scandal a CGMB. Iniţial, USR PLUS îl propusese pe Vlad Voiculescu pentru postul de viceprimar, dar ulterior candidatura sa a fost retrasă după ce conducerea USR PLUS a anunţat că-l susţin pe Vlad Voiculescu pentru postul de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar pentru a prelua Ministerul Sănătăţii

Stelian Bujduveanu (PNL) anunţă că domeniile pe care le va gestiona, în calitate de viceprimar al Capitalei, sunt: transporturile, infrastructura, relaţia cu mediul de afaceri şi patrimoniul.

„Sunt foarte onorat că, începând de azi, voi îndeplini funcţia de viceprimar al Capitalei, urmând să gestionez domenii esenţiale pentru dezvoltarea Bucureştiului precum: transporturile, infrastructura, relaţia cu mediul de afaceri şi patrimoniul. Da, ca mai tot ce se întâmplă în Bucureşti la ora actuală, toate aceste capitole au mare nevoie de un plan inteligent şi pragmatic pentru a fi aduse pe linia de plutire. Şi fără îndoială voi face echipă cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi colegii mei din Consiliu pentru a gestiona toate aceste domenii în folosul bucureştenilor”, a scris Stelian Bujduveanu, pe Facebook.

El a menţionat că în CGMB există „o majoritate solidă de centru-dreapta” şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va avea „maturitatea şi seriozitatea” de a nu se angrena în „lupte de imagine, electorale, populiste”. Bujduveanu a mulţumit pentru susţinere colegilor din CGMB, organizaţiei PNL Bucureşti şi liderilor PNL Ludovic Orban şi Violeta Alexandru.

 

Ştirea iniţială:

Scandal în Consiliul General al Capitalei, după ce consilierii PSD au intrat in sală chiar dacă şedinţa a fost convocata online din ratiuni sanitare. Preşedintele de şedinţă Cosmin Smighelschi, de la USR PLUS, a încercat să-i determine să plece oferindu-le un termen de trei minute pentru a părăsi sala., notează News.ro.

Scandal între reprezentantul USR-PLUS şi Aurelian Bădulescu

Cel mai vehement dintre reprezentanţii PSD a fost fostul viceprimar al Capitalei din mandatul Firea, Aurelian Bădulescu.

După mai multe schimburi de replici, şedinţa a fost suspendată pentru o oră, ca urmare a refuzului consilierilor PSD de a părăsi sala.
Şedinţa de luni a CGMB are pe ordinea de zi  34 de puncte.

Proiectele de pe ordinea de zi vizează:

-alegerea viceprimarilor Capitalei; propunerile USR PLUS şi PNL pentru funcţiile de viceprimari sunt Vlad Voiculescu şi, respectiv, Stelian Bujduveanu.

-depunerea jurământului de către zece consilierii supleanţi validaţi prin Încheierea Judecătoriei Sectorului 1.

-înfiinţarea unei comisii speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Aceasta va fi alcătuită din nouă consilieri municipali şi ar urma să funcţioneze pentru o perioadă de doi ani. Comisia va prezenta CGMB, din şase în şase luni, rapoarte cu propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în domeniul supus analizei şi verificării.

Printre obiectivele comisiei se numără: analizarea activităţii economice a societăţilor comerciale înfiinţate în subordinea CGMB sau unde acesta este acţionar; evaluarea îndeplinirii obiectivelor pentru care au fost înfiinţate societăţile comerciale aflate în subordinea CGMB, acolo unde astfel de obiective au fost trecute în notele de fundamentare care au stat la baza hotărârilor de înfiinţare a societăţilor; evaluarea activităţii de management a membrilor Consiliului de Administraţie numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu renunţă la funcţia de viceprimar pentru a prelua Ministerul Sănătăţii


loading...
Partenerii noștri