Scandal în Finlanda. Premierul Sanna Marin, prima reacţie după apariţia în mai multe videoclipuri compromiţătoareVIDEO

În mai multe clipuri pe Instagram Stories, Sanna Marin este văzut dansând exuberant cu mai mulţi prieteni, iar pe fundal se aud persoane strigând despre cocaină, potrivit presei finlandeze.

18 aug. 2022, 14:36

Şefa guvernului finlandez, Sanna Marin, a reacţionat joi la scurgerea în presă a unei înregistrări video în care ea poate fi văzută dansând şi petrecând, apărându-şi dreptul de a se bucura de timpul liber, informează dpa.

„Acestea sunt nişte imagini private ce nu erau menite să fie făcute publice”, a spus Sanna Marin, 36 de ani, pentru cotidianul finlandez Iltalehti, exprimându-şi de asemenea dezaprobarea pentru scurgerea acestor imagini.

Totodată, ea a adăugat că nu are „nimic de ascuns şi nu a făcut nimic ilegal”. Chiar dacă a consumat alcool la petrecere, ea a subliniat că nu a consumat droguri.

Premierul Finlandei, prima reacţie după ce a fost prinsă în club, la câteva ore după ce a intrat în contact cu un bolnav de Covid. Cum justifică prezenţa la distracţie
Împreună cu câţiva prieteni celebri ai săi, Sanna Marin a petrecut într-o casă privată, înainte de a vizita două baruri. Ea a subliniat dreptul său de a-şi petrece timpul liber la fel cum o fac cei de vârsta ei, declarând pentru postul de radio Yle că ea speră că lumea va accepta acest lucru şi că finlandezii „trăiesc în democraţie”.

Sanna Marin a atras atenţia în trecut participând la festivaluri de muzică rock şi petrecând în cluburi. În timp ce mulţi tineri din Finlanda se mândresc cu această „latură sălbatică” a premierului lor, înregistrarea video a stârnit de asemenea critici în rândul persoanelor care consideră comportamentul ei nepotrivit.

„Finlanda ar deveni o ţintă”. Ameninţări directe pentru ţara nordică dacă aderă la NATO
Deputatul finlandez Mikko Kärnä, din partea Partidului de Centru, partenerul de coaliţie al lui Marin, l-a îndemnat pe prim-ministru să facă un test antidrog şi să facă publice rezultatele.

Într-o conferinţă de presă joi dimineaţă, Marin a negat că ar fi consumat droguri şi a spus că nu are „nimic de ascuns”, relatează Politico.

„Am dansat, am cântat, am sărbătorit, am făcut lucruri legale”, a spus premierul. Marin a adăugat că nu a băut foarte mult.