Scandal în fotbal, FRF se află în vizorul DIICOT. Sunt acuzaţii de delapidare şi evaziune fiscală

Federația Română de Fotbal se află în centrul unui dosar penal instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

06 ian. 2020, 07:24
Scandal în fotbal, FRF se află în vizorul DIICOT. Sunt acuzaţii de delapidare şi evaziune fiscală

Potrivit unui comunicat al DIICOT, urmărirea penală se efectuează în momentul de față în rem, ceea ce înseamnă că se cercetează faptele, posibilele infracțiuni, nu persoanele.
Conform surselor Gazetei Sporturilor, acuzațiile sunt extrem de grave, de la constituire de grup infracțional organizat, la delapidare și evaziune fiscală.
 
Pe rolul DIICOT-Structură Centrală se află înregistrată o cauza penală în care se efectuează urmărirea penală în rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment„, se arată într-un răspuns transmis de DIICOT pentru Gazetă Sporturilor.
 
Potrivit sursei citate, miză acestei cercetări penale o reprezintă banii primiți de FRF de la UEFA pentru organizarea Campionatului European 2020. Există informații că pentru o parte din aceste fonduri a fost schimbată destinația, banii fiind utilizați în alte domenii, inclusiv în campania electorală a lui Răzvan Burleanu de anul trecut.
 
Dosarul penal ar fi fost deschis după ce a fost depusă o plângere penală în acest sens.