SCANDAL în Franţa: Un român, sechestrat şi bătut cu bestialitate de 12 indivizi

Un tânăr de etnie romă din România, bănuit de furt, a fost sechestrat şi bătut crunt de un grup de 12 indivizi, în Franţa. Atacul a provocat un scandal uriaş în Franţa, iar preşedintele Francois Hollande şi premierul francez au condamnat în termeni duri violențele. Autorităţile îi vânează acum pe agresori.

18 iun. 2014, 06:13
SCANDAL în Franţa: Un român, sechestrat şi bătut cu bestialitate de 12 indivizi

Tragedia s-a petrecut la periferia Parisului, unde băiatul locuia împreună cu familia şi alte câteva sute de ţigani români, potrivit România TV.

Tânărul de 16 ani a fost găsit inconştient şi abandonat într-un cărucior de supermarket la marginea unei şosele. Mama lui a fost cea care a sesizat poliţia. Potrivit autorităţilor, 12 agresori l-au luat cu forţa din casa în care locuia, l-au băgat într-un beci şi l-au bătut crunt, fiindcă bănuiau că a spart apartamentul unei femei.

Potrivit primarului din Paris, românul a fost arestat de mai multe ori pentru jaf.

Tânărul se află acum în comă la un spital din Paris. „Echipa de medici nu poate să se pronunţe în privinţa evoluţiei stării sale de sănătate. Această dramă este înainte de toate un act de barbarie, de linşare. Mobilul acestui linşaj este răzbunarea personală„, a declarat procurorul Sylvie Moisson.

Atacul asupra românului a provocat reacţii la nivel înalt în Franţa. Mai mulţi lideri, printre care şi preşedintele Hollande, au catalogat atacul ca fiind unul „incalificabil şi nejustificat”. Premierul francez a cerut ca vinovaţii să fie aduşi în faţa justiţiei cât mai repede. „Am şi eu ocazia, precum preşedintele Republicii, să-mi exprim sentimentul de dezgust pe care îl simţim faţă de această agresiune”, a spus premierul francez Manuel Valls.

Şi premierul Ponta a luat poziţie faţă de acest atac fără precedent. „M-a sunat premierul Valls şi am discutat. Am apreciat reacţia hotărâtă a guvernului francez. Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate„, a spus Victor Ponta.

Ministerul român de Externe consideră că aceste acte de violenţă extremă sunt în mare măsură şi rezultatul manifestării publice a unei atitudini rasiste din partea politicienilor europeni.