Scandal în Italia: Grupare mafiotă, suspectată că a furat milioane de euro destinate taberelor de romi VIDEO

Italia este zguduită de un nou scandal mafiot de proporţii. Autorităţile au descoperit o nouă reţea a mafiei, la Roma. Gruparea de crimă organizată, care plătea politicieni renumiţi, printre care fostul primar al capitalei italiene, a deturnat zeci de milioane de euro din programe europene destinate integrării romilor şi imigranţilor.

05 dec. 2014, 09:47
Scandal în Italia: Grupare mafiotă, suspectată că a furat milioane de euro destinate taberelor de romi VIDEO

Poliţia italiană a efectuat zeci de raiduri şi 37 de arestări, şi a confiscat 200 de milioane de euro, după ce a destructurat o grupare mafiotă ce deturna fonduri alocate de Guvern sau de Uniunea Europeană pentru centrele de imigranţi şi romi.

„Cu această operaţiune am încercat să dăm un răspuns la întrebarea pe care ne-o punem întotdeauna, dacă există mafie la Roma. Acum suntem convinşi că există investiţii mafiote enorme”, a declarat Giuseppe Pignatone, procuror-şef al Romei.

Sursele de venituri ilegale „mai tradiţionale” ale grupărilor criminale – cum ar fi drogurile sau reciclarea gunoiului – nu erau considerate profitabile de capiii grupării.

În acest timp, în centrele de primire condiţiile de trai sunt aproape inumane.

Mafia acţiona până la cele mai înalte eşaloane ale scenei politice.

Fostul primar al capitalei italiene, Gianni Alemanno, de centru-dreapta, se află printre cele aproximativ 100 de persoane aflate sub investigaţie. Alemanno, care a fost primarul capitalei Italiei până în iunie anul trecut, este suspectat că ar fi luat mită 40.000 de euro de la gruparea mafiotă condusă de Massimo Carminati, un fost terorist. Alemanno neagă orice ilegalitate.