Scandal în lumea cercetătorilor: un urs polar a fost vopsit cu însemnele tancurilor sovietice T-34

Publicat: Marţi, 03 Decembrie 2019 20:41 // Actualizat: Marţi, 03 Decembrie 2019 20:41 // Sursa: romaniatv.net

Un film publicat pe reţelele de socializare în Rusia cu un urs polar pe care era vopsit numele unui tanc sovietic "T-34", a alarmat experţii, care au avertizat că această glumă ar putea afecta abilitatea animalului de a se ascunde în mediul natural şi de a vâna. 

O anchetă este în desfăşurare pentru a stabili în ce zonă a Rusiei arctice a fost filmat ursul.

Videoclipul a fost publicat pe Facebook de Sergei Kavri, membru al organizaţiei World Wildlife Fund (WWF) şi apoi distribuit de mass-media locale.

T-34 a fost un tanc folosit de Rusia sovietică pentru înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Kavry a spus că videoclipul a fost distribuit printr-un grup de WhatsApp de către locuitori ai regiunii Ciukotka, aflată în estul extrem al Rusiei, precizând că cercetătorii care se ocupă de monitorizarea animalelor sălbatice de acolo nu ar fi putut face acest lucru.

"Nu cunosc zona în care a fost filmat ursul. Dacă este o chestie militară... atunci este un dispreţ pervers faţă de istorie".

Cercetătorul de la Institutul de Biologie pentru regiunea Nordului, Anatoli Kochnev, a subliniat că este puţin probabil ca ursul să fi fost vopsit fără să fi fost anesteziat.

O parte a presei din Rusia a speculat că această "glumă" este legată de reacţia localnicilor faţă de numărul mare de urşi polari care vin în comunităţile zona arctică.  În februarie, a fost declarată stare de urgenţă în regiunea Novaya Zemlya după apariţia a zeci de urşi polari în mai multe oraşe şi comune.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H