Scandal în lumea medicilor. Se pare că există un nou doctor fals. O femeie se dădea psiholog şi evalua pacienţii Spitalului Judeţean Târgovişte

Descoperire revoltătoare făcută de autorităţi. Polițiștii au făcut miercuri, 13 ianuarie, două percheziții domiciliare în Târgoviște, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fară drept a unei profesii sau activități.

13 ian. 2021, 12:12
Scandal în lumea medicilor. Se pare că există un nou doctor fals. O femeie se dădea psiholog şi evalua pacienţii Spitalului Judeţean Târgovişte
STUDIU. O treime dintre pacienții vindecaţi de coronavirus ajung înapoi în spital în următoarele cinci luni, iar unul din opt moare

Scandal în lumea medicilor. Se pare că există un nou doctor fals. Vorbim despre o femeie de 46 de ani care în perioada 1999-2019 a lucrat la Spitalul Județean Târgoviște. În 2019 și-a dat demisia.

Scandal în lumea medicilor. Se pare că există un nou doctor fals. Percheziţii de amploare făcute de poliţişti

Falsa doctoriţă a urmat timp de doi ani cursurile Universității Hyperion, însă nu a promovat examenele și a fost exmatriculată. Diploma de licență falsificată atestă că a terminat cursurile Facultății de Psihologie și Sociologie București din cadrul Universității Hyperion. Avea și un atestat falsificat de liberă practică, însă nu figurează la Colegiul Medicilor ca psiholog, scrie ziare.com.

„La data de 13 ianuarie 2021, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penala și criminalistica, efectuează doua percheziții domiciliare în Târgoviște, județul Dâmbovița, la o persoana bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Aceasta este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unei unități spitalicești, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, ce atesta faptul că ar fi fost absolventă a unei instituții superioare de învățământ, act în baza căruia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019.

Totodată, în baza unui atestat de libera practica falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnata, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legala psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare”, a transmis Poliția Română.

Conform anchetatorilor, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistenta de specialitate și ar fi completat 1.381 de fise de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

Citeşte şi: Radu Ţincu, medic primar la ATI Floreasca, despre moartea lui Bogdan Stanoevici: „Un pacient intubat, în stare gravă, are toate riscurile de a se contamina şi cu infecţii nosocomiale”