Scandal în Marea Britanie: un bărbat transgender care a născut nu poate fi înregistrat ca fiind tatăl copilului său

Înalta Curte a respins cererea lui Freddy McConnell (32 de ani), un părinte singur, de profesie jurnalist, ca acesta să fie înregistrat ca tată pe certificatul de naştere al copilului său - ceea ce ar fi constituit o premieră legală în Marea Britanie.

25 sept. 2019, 17:50
Scandal în Marea Britanie: un bărbat transgender care a născut nu poate fi înregistrat ca fiind tatăl copilului său

Judecătorul Andrew McFarlane a declarat că statutul parental al femeilor care fac tranziţia pentru a deveni bărbaţi derivă încă „din rolul lor biologic de a da naştere” .

De partea cealaltă, avocaţii lui McConnell au declarat că hotărârea judecătorului ‘dă o lovitură luptei transgenderilor pentru egalitate”, potrivit stiripesurse.ro.

„Freddy este bărbat din punct de vedere legal, iar documentele sale legale reflectă acest lucru”, a declarat Karen Holden, fondatoarea A City Law Firm, într-o declaraţie.

„În Marea Britanie el are dreptul să îşi schimbe genul pe certificatul de naştere, deci de ce nu şi pe certificatul copilului său?”, a declarat Holden.

Ea a precizat că avocaţii lui McConnell au vrut să împiedice ca acesta să fie „forţat” să se înregistreze drept mamă a copilului său – „ceea ce credem că este contrar dreptului său la viaţa privată şi de familie şi discriminatoriu faţă de părinţii trans şi intersex”.