Scandal în Parlament: Imagini de la proteste proiectate în plenul Senatului de USR. Tăriceanu: Aici nu e sală de cinema

Senatori USR au proiectat miercuri, în plenul Camerei superioare, imagini de la protestele faţă de legile Justiţiei, atât ale magistraţilor, cât şi ale populaţiei.

20 dec. 2017, 12:12
Scandal în Parlament: Imagini de la proteste proiectate în plenul Senatului de USR. Tăriceanu: Aici nu e sală de cinema

Călin Popescu Tăriceanu l-a avertizat pe liderul grupului USR, senatorul Cristian Ghica, să înceteze „circul”, în caz contrar spunând că nu le va da cuvântul la susţinerea amendamentelor respinse.

„Vă rog foarte mult, nu mai perturbaţi şedinţa. Aveţi o doză de exhibiţionism excesivă. Nu transformaţi Senatul în circul dumneavoastră. Duceţi-vă la partid şi în circumscripţii şi faceţi cât circ doriţi”, a spus Tăriceanu.

„Aici nu e sală de cinema”, a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îndemnându-i pe senatorii USR să se aşeze la locurile lor.

La un moment dat, senatorul Mihai Goţiu a solicitat prin portavoce o listă de vot la unul dintre amendamentele respinse la propunerea legislativă de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

„Domnul Goţiu, dacă credeţi că o să discutaţi cu mine cu ajutorul portavocii vă înşelaţi. Nu ţin cont de nimic ce vorbiţi la portavoce. La revedere!”, a mai spus Tăriceanu din prezidiu.

Legea privind organizarea judiciară merge la promulgare. Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, puteri sporite UPDATE

Ceartă pe holurile Parlamentului între Tăriceanu şi Goţiu, care s-au acuzat reciproc de încălcarea regulamentului Senatului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi senatorul USR Mihai Goţiu au avut, miercuri, un schimb de replici pe holurile Parlamentului, cei doi acuzându-se reciproc de încălcarea regulamentului Senatului.

„Vreau să-i transmit domnului preşedinte, şi să-i transmiteţi şi dumneavoastră, că este un regulament pe care trebuie să-l respecte. Iar faptul că astăzi a trecut o lege cu încălcarea acestui regulament arată cum e condusă discreţionar România. Felicitări, domnule preşedinte!”, i-a spus Mihai Goţiu lui Călin Popescu Tăriceanu pe holul de la intrarea în sala de Birou Permanent al Camerei Deputaţilor.

„Domnu Goţiu, toată lumea vede cum vă comportaţi în plen. Nu respectaţi regulamentul şi vreţi permanent să faceţi în Senat şi în Parlament un circ. Eu nu vă permit acest lucru. Atâta vreme cât sunt preşedintele Senatului, vă spun foarte clar: circul nu are ce să caute. Îl faceţi la dumneavoastră la partid, în stradă, unde doriţi dumneavoastră, dar nu în Senat. Nu se poate să nu respectaţi regulamentul. Regulamentul este pentru toată lumea, nu există derogare pentru USR. Toată lumea are drept să vorbească şi vorbeşte când I se dă cuvântul. şi dumneavoastră trebuie să respectaţi regulile pe care ceilalţi parlamentari le respectă”, i-a replicat, vizibil iritat, Călin Popescu Tăriceanu senatorului USR.