SCANDAL în Parlament. Liderul LEGIONARILOR, nervos pe deputaţi: O asemenea concepţie este CRIMINALĂ

Deputaţii jurişti au dezbătut, marţi, un proiect de lege care prevede interzicerea simbolurilor şi organizaţiilor cu caracter fascist, dar şi legionar. Autoproclamatul lider al legionarilor de după 1990, Șerban Suru, prezent la dezbateri, a criticat dur proiectul, afirmaţiile sale producând un adevărat scandal în timpul şedinţei. 

10 mart. 2015, 14:45
SCANDAL în Parlament. Liderul LEGIONARILOR, nervos pe deputaţi: O asemenea concepţie este CRIMINALĂ

Proiectul de lege, dezbătut la Comisia Juridică, prevede interzicerea în viitor nu doar a acţiunilor, organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, dar şi a celor cu caracter „legionar”.

Şerban Suru a criticat în termeni foarte duri iniţiativa legislativă, acesta făcând un adevărat spectacol in Parlament când a vrut să explice diferenţa între simbolurile fasciste şi cele legionare. 

„Pornind de la o premisa idioată ca dacă cumva organizatia la care te revendici a facut candva niste fapte nedrepte, suta in suta tu le vei face peviitor?! O asemenea conceptie este mai mult decat criminală!”, a spus Suru. 

În Comisia juridică, discuţiile pe această temă i-au făcut pe deputaţi să se revolte. 

„N-am incheiat dle presedinte, eu protestez! Daca se afirma la microfonul parlamentului asa ceva, eu ma retrag din comisie. Mi se pare rusine sa fiu in comisie in aceste conditii!”, a spus Mate Andras, deputat UDMR, care a părăsit şedinţa.

Comisia juridică a amânat pentru două săptămâni o decizie privind acest proiect prin care se interzic simbolurile cu caracter fascist.

Potrivit lui Şerban Suru, Mişcarea Legionară, care funcţionează după ’89, nu are ideologie fascistă, nazistă, xenofobă sau rasistă.

„Cineva încearcă să ne bage un cuțit pe la spate, după o activitate de peste 20 de ani în deplină legalitate cineva zice: nu, de acum încolo dumneavoastră sunteți un pericol, e adevărat că nu ați făcut-o timp de 20 de ani, dar avem noi garanția că o veți face de acum încolo. Mi se pare de un absurd total”, spune Suru.