Scandal în Parlamentul R. Moldova. Voronin: Streleţ, Filat şi Ponta şi-au cumpărat pământ în Odesa

Vladimir Voronin, liderul comuniştrilor moldoveni, susţine că premierul moldovean în exerciţiu Valeriu Streleţ ar fi achiziţionat împreună cu premierul român Victor Ponta şi fostul premier moldovean Vlad Filat câteva mii de hectare de pământ la Odesa, în Ucraina, scrie site-ul Agora.md. 

30 oct. 2015, 09:35
Scandal în Parlamentul R. Moldova. Voronin: Streleţ, Filat şi Ponta şi-au cumpărat pământ în Odesa

Potrivit lui Vladimir Voronin, fostul premier Valeriu Streleţ ar fi achiziționat împreună cu premierul român Victor Ponta, precum și cu liderul PLDM, Vlad Filat, câteva mii de hectare de pământ în orașul Odesa din Ucraina.

Moţiune de cenzură în Republica Moldova: Guvernul de la Chişinău a fost demis. REACŢIA MAE

„Dvs împreună cu doi parteneri, Filat și un oarecare Victor Ponta, cu ce scop ați cumpărat peste 2000 de ha în orașul Odesa. Ce puteți spune despre compania Cristal Nord din Otaci? Acum v-ați implicat acolo, și până nu demult acolo mai era Gacichevici. Furtul care l-ați tras pe sub pământ acolo din ce direcție pompează spirtul – din Moldova în Ucraina sau invers?”, a întrebat retoric Vladimir Voronin.

„Dacă ceva visați noaptea nu spuneți în plenul Parlamentului pentru că nu e o chestie bună. Nu am alte averi care să nu fie incluse în declarația de venit. Am o singură companie pe care am fondat-o și din administrația căreia m-am retras din 2009 când mi s-a validat mandatul de deputat. Vă rog foarte atent. Pe doi deja i-am acționat în judecată. Nu o să ezit nici în alte cazuri”, a replicat Streleț.