Scandal în PDL. Preda cere demiterea „trădătorului” Voinescu: „Să fie DAT AFARĂ repede din partid”

Un întreg scandal se prefigurează în PDL înainte de şedinţa care va stabili detaliile viitorului congres. În timp ce tabăra "intelectualilor" creşte presiunea la adresa lui Vasile Blaga, vechea gardă reacţionează. Catalogându-l pe Sever Voinescu drept "trădător", prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda îi arată acestuia uşa. "Singurul lucru pe care îl poate cere este să fie dat repede afară din partid", a declarat pentru RTV.NET, liderul democrat-liberal.

08 ian. 2013, 19:14

La capătul a două săptămâni în care „intelectualii” democrat-liberali au atacat conducerea PDL, cerând grăbirea unui congres care să lămurească rapid situaţia post-alegeri a partidului, nucleul dur format în jurul lui Vasile Blaga reacţionează.

După ce fostul vicepreşedinte Sever Voinescu a cerut demararea rapidă a unei Convenţii extraordinare a partidului, întrebându-se retoric de ce e nevoie de şase luni în condiţiile în care „după locale în maximum o lună am schimbat conducerea”, prim-vicepreşedintele Cezar Preda îi dă acestuia răspunsul.

„Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET, Cezar Preda.

Unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui Blaga, Cezar Preda îl acuză pe Voinescu de faptul că, în campania electorală, a susţinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu chiar şi după ce aceasta a decis să candideze din partea PPDD. Tocmai la presiunea filialei PDL Constanţa, Sever Voinescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL în prima şedinţă a Colegiului Director de după alegerile din decembrie. La acea dată, Vasile Blaga anunţa că pedeliştii care au susţinut făţiş alte formaţiuni politice vor fi înlăturaţi. „Cei care au colaborat pe faţă cu USL sunt ‘out’. Afară! Ce să le mai facem?” explicase Blaga pentru ROMÂNIATV.NET.

Sever Voinescu nu este însă singurul democrat-liberal care i-a iritat pe şefii partidului. Demisionar, la rându-i din fruntea PDL după ce şi-a asumat o parte a vinei pentru scorul slab pe care PDL l-a obţinut sub sigla ARD, Cristian Preda a lansat o serie de atacuri la adresa lui Vasile Blaga. După ce a cerut la rându-i convocarea de urgenţă a congresului, fostul prim-vicepreşedinte a declarat că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin „acord tacit”.

Grupul intelectualilor, din care face parte şi Theodor Paleologu (la rându-i susţinător al ideii unui congres rapid) se află însă, cel puţin deocamdată, izolaţi în interiorul PDL. În timp ce Vasile Blaga strânge rândurile în jurul său, declanşând chiar săptămâna viitoare reevaluarea filialelor pentru a se asigura că dispune de oameni loiali în teritoriu, singura variantă pentru gruparea Preda-Voinescu-Paleologu ar fi apropierea de tabăra constituită de Elena Udrea şi Gheorghe Falcă. După ce au primit neoficial din partea lui Traian Băsescu reconfirmarea sprijinului prezidenţial, Udrea şi Falcă s-ar putea alia cu cei trei adepţi ai „băsescianismului”, termen ce aparţine chiar lui Sever Voinescu.

Deocamdată, şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare în care vor fi stabilite data Convenţiei Naţionale şi numărul de delegaţi este programată pentru data de 23 februarie.

 

   


loading...