Scandal în PMP din cauza candidaturii la Sectorul 6. Şeful filialei, acuzat că a cerut 15.000 de euro

Preşedintele PMP Sector 6, Ştefan Enache, a anunţat că va depune plângere penală împotriva lui Carmen Dincă, ce i-a scris preşedintelui partidului, Traian Băsescu, afirmând că Enache i-a solicitat 15.000 de euro pentru a candida la Primăria Sectorului 6 din partea PMP.

31 mart. 2016, 20:16
Scandal în PMP din cauza candidaturii la Sectorul 6. Şeful filialei, acuzat că a cerut 15.000 de euro

„Am crezut că PMP este un partid care vrea să atragă oameni nepătaţi (…) În două rânduri mi-a spus că am nevoie de această sumă pentru a demara campania electorală. La această ora mai sunt membru PMP, mâine o să-mi prezint demisia”, a spus Carmen Dincă, care susţine că a fost desemnată de către organizaţie drept candidat al partidului, iar după refuzul de a veni cu cei 15.000 de euro, i s-a retras sprijinul politic, potrivit news.ro.

În replică, preşedintele PMP Sector 6, Ştefan Enache a anunţat, joi, prin intermediul unui comunicat că acuzaţia că i-ar fi cerut lui Carmen Dincă 15.000 de euro este mincinoasă şi îşi rezervă dreptul de a depune o plângere penală.

”Fac precizarea că acuzaţia este mincinoasă şi imi rezerv dreptul de a depune o plângere penală pe numele doamnei Carmen Dincă. Ţin să precizez că toate discuţiile referitoare la campania pentru alegerile locale au avut loc  numai în cadrul Consiliului Executiv al PMP Sector 6 la care au participat majoritatea membrilor din conducere”, a declarat Ştefan Enache.

El a spus că Dincă a nu a întrunit criteriile de moralitate şi competenţă administrativă şi astfel i s-a retras sprijinul politic, precizând că aceasta ”încearcă justificarea unui eşec personal prin acuzaţii mincinoase”.

”Retragerea sprijinului politic este una firească, fiecare organizaţie încercând să arunce în competiţie candidatul care să întrunească atât criterii de moralitate cât şi criterii de competenţă administrativă. În toată această perioadă, doamna Carmen Dincă nu a demonstrat aceste lucruri, fapt pentru care organizaţia continuă să evalueze alţi candidati. Sunt surprins de atitudinea doamnei Carmen Dincă, având în vedere faptul că încearcă justificarea unui eşec personal prin acuzaţii mincinoase”, a precizat preşedintele PMP Sector 6.