SCANDAL ÎN PNL. Antonescu, acuzat că vrea să impună delegaţi în organizaţia lui Chiliman VIDEO

Publicat: Marţi, 19 Februarie 2013 18:10 // Actualizat: Miercuri, 20 Februarie 2013 08:34 // Sursa: RTV.net

Călin Popescu Tăriceanu şi Andrei Chiliman îl acuză pe Crin Antonescu că a adus noi membri în filiala din sectorul 1, pentru a fi sigur că va avea susţinerea necesară la Congresul din 22 - 23 februarie. În această organizaţie se află cei mai mari duşmani ai lui Crin Antonescu. Ei se adunaseră pentru o şedinţă la sediul PNL, dar au găsit uşa închisă. În schimb, preşedintele interimar al organizaţiei PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a organizat altă întrunire, la Parlament. 

Lideri ai filialei PNL Sectorul 1 acuză faptul că Antonescu a suplimentat numărul de delegaţi ai acestei organizaţii pentru Congresul partidului, punând în această organizaţie oameni apropiaţi lui, care nu făceau parte din această organizaţie. Motivul ar fi acela de a-i creşte şansele ca la congres această organizaţie să voteze pentru modificările propuse de Crin Antonescu la statut şi pentru ca el câştige un nou mandat de preşedinte al PNL.

Gruparea Tăriceanu-Chiliman-Orban planificase o şedinţă la sediul PNL Sectorul 1, numai că au găsit birourile închise. Aşa că Andrei Chiliman, Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Diana Tuşa au ţinut conferinţa de presă adhoc în anticariatul de la parterul clădirii.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că decizia "bruscă" a 56 de membri de partid de a se transfera la filiala PNL Sector 1 este o dovadă a "deficitului enorm de democraţie" din partid şi a opinat că mişcarea are scopul de a influenţa desemnarea delegaţilor din partea filialei la Congresul PNL.

"Am asistat cu stupoare la un gest pe care nu l-am mai întâlnit până acum şi l-am mai văzut nicăieri. Brusc, 56 de membri ai PNL au dorit să se transforme la Sector 1. Se pare că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii care vor participa din partea Sectorului 1 la Congres, o temere pe care eu o găsesc total nejustificată, având în vedere că nu există nicio competiţie în momentul de faţă. Domnul preşedinte în funcţie candidează din câte ştiu. Este, din ce ştiu eu, singurul candidat la preşedinţia partidului, deci nu văd motivul îngrijorării. Unii dintre liderii actuali consideră că «cine nu este cu noi, este împtoriva noastră» şi atunci la Sectorul 1, unde au fost luări de poziţii neagreate de conducerea partidului, trebuie schimbată structura delegaţiei permanente. Şi atunci ne vom trezi la congres cu delegaţi desemnaţi de altă majoritate decât structurile exitente la PNL Sector 1. Este o mişcare injustă, lipsită de o minimă etică în politică şi care arată că există o atitudine care nu are nimic de a face cu esenţa comportamentului într-un partid liberal", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a susţinut că cel mai grav lucru ţine de modul în care se organizează Congresul PNL şi faptul că până în prezent "nu există niciun document politic care să schiţeze care sunt principalele direcţii de acţiune politică ale PNL în perioada următoare".

El a mai precizat că speră ca viitorul Congres al PNL să nu fie o "simplă formalitate care să adopte nişte propuneri care îndepărtează PNL de la ceea ce este linia care l-a consacrat de partid deschis dezbaterilor interne".

Fostul lider al PNL a menţionat că nu va putea să accepte o "democraţie participativă, aşa cum se preconizează, iar deciziile să fie luate exclusiv de preşedintele partidului".

"Ce s-a întâmplat luni la Biroul Politic teritorial a fost de fapt un model tipic de ce înseamnă democraţie în partid pentru Crin Antonescu. Este exact ca în povestea cu doi lupi şi un miel, care s-au adunat la masă să voteze ce mănâncă la prânz. Ce s-a întâmplat a fost că Antonescu a trimis 56 de turişti de partid în organizaţia Sectorului 1", a declarat şi Andrei Chiliman.

În acelaşi timp, la Parlament, preşedintele Daniel Chiţoiu a convocat şedinţa PNL Sector 1 pentru stabilirea delegaţilor la Congres şi spune că nu există nicio conspiraţie.

VEZI cine va reprezenta PNL Sectorul 1 la Congresul PNL din 22 - 23 februarie

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 feb 19:58
... SCANDAL ÎN PNL. Antonescu, acuzat că vrea să impună delegaţi în organizaţia … – Romania TV Official Site ...
20 feb 08:34
Răspunde | Votează email 0 email
Geo.
Lui Crin Antonescu ii este frica ca va perde puterea in partid si daca se va intampla asa nu va mai fi sustinut ca el sa candideze la presidentie .
19 feb 23:00
Răspunde | Votează email 1 email
Petrisor Dan
Povestea unei seri de Februarie la PNL sector 1,

De la început vreau sa precizez ca nu ocup nici o functie in cadrul PNL sau într-o organizație plătită din bani publici. Sunt simplu membru PNL,sector 1,București,din ianuarie 2012, nu adus de domnul Presedinte Crin Antonescu, iar astăzi in jurul orei 15.00 am fost la sediul filialei PNL sector 1 pentru a plăti cotizatia.Am solicitat la secretariat participarea la Congres si am realizat o cerere in scris pentru ca mi s-a explicat ca locurile sunt limitate.Pentru cei care doresc sa verifice cererea este înregistrată cu numărul 176/19.02.2013.Astazi la ora 18.00 am fost prezent la sediul PNL sector 1 pentru a-mi susține cererea .Inca din momentul in care mi-am parcat autoturismul am înțeles ca este samanta de scandal la partid.Am intrat in sediul PNL si toată "lumea buna"era prezenta.Am salutat audiență si am urcat la secretariat. Aici mi s-a comunicat ca ședința se amână .De aici începe partea care ma pune pe gânduri.Am părăsit incinta PNL sector 1 dar urmat de un "stimabil" coleg de partid.Acesta m-a urmărit pana in dreptul mașinii mele si apoi a trecut mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat .Am fumat o țigăra si in acel timp am primit un telefon de la un coleg de partid care,stiindu-ma acolo, m-a rugat sa comunic un mesaj unei respectabile figuri PNL.Preciz ca autoturismul meu are numere de Iași si probabil ca teoria conspiratiei cu cei 56 de membrii a început sa se roteasca in mintea celor prezenți stanita de domnul coleg care intre timp s-a intors si el la sediu. Am revenit si așteptăm lângă persoana căreia trebuia sa-i vorbesc.In acel moment o "mana calda" m-a atins pe umăr si am fost luat la interogatoriu :Ce caut?,Cine sunt?,De unde vin?,etc .Se pare ca unii se tem si de umbra lor iar faptul ca frica ii macina (auto de Iași , cine este? cine l-a trimis?) ii face sa piardă simtul ratiunii. Domnilor, chiar toți suntem marionete?
Credeti ca n
19 feb 21:19
Răspunde | Votează email -2 email
dvl
se vede treaba ca odata ajuns la putere uiti toate promisiunile facute electoratului si nu-ti vezi decit propriile interese.cu ce este Antonescu mai prejos decit Basescu?
1
EUR
4.8746
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H