Scandal în Senat privind majorarea alocaţiilor pentru copii la 200 lei, propunerea a fost respinsă

Propunerea legislativă care prevede majorarea alocaţiei de la 42 lei la 200 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani a fost respinsă de Senat, în şedinţa plenului de miercuri, potrivit Agerpres. Propunerea a fost respinsă întrucât nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea legilor cu caracter organic.

16 oct. 2013, 10:23
Scandal în Senat privind majorarea alocaţiilor pentru copii la 200 lei, propunerea a fost respinsă

Propunerea de lege primise un raport comun de respingere întocmit în comisiile pentru buget-finanţe şi muncă ale Senatului, raport ce a fost însă respins de plenul Camerei Superioare a Parlamentului cu 68 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă şi trei abţineri. Astfel, a fost supus votului şi proiectul de lege, însă şi acesta a fost respins cu 41 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi nouă abţineri.

Dezbaterile din Senat au fost presărate cu mai multe scandaluri. În timpul dezbaterilor din plen, senatorul social-democrat Şerban Nicolae a anunţat că senatorii din grupul pe care îl reprezintă votează împotriva iniţiativei legislative.

În schimb, senatorii PNL s-au revoltat pentru că în bugetul de anul viitor nu sunt incluse sume pentru majorarea acestor alocaţii. Un alt senator PNL le-a amintit colegilor că-şi vor privi copiii în ochi când vor ajunge acasă.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor politice şi prevede modificări în Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. Acest proiect prevedea creşterea alocaţiei de la 42 de lei, cât este acum, la 200 lei.

 

VEZI SI:

Adio chiul! Unii elevi vor putea fi monitorizaţi de părinţi prin cataloage online