SCANDAL în Sinaia cu firma de pompe funebre a Bisericii VIDEO

Biserica este implicată într-un scandal monstru la Sinaia. Arhiepiscopia Bucureştilor îşi deschide firmă de servicii funerare chiar în lăcaşurile de cult. Autorităţile locale spun că afacerea e ilegală. Și firmele private din oraş acuză biserica de concurenţă neloială. Ei spun că preoţii fac presiuni asupra oamenilor să apeleze doar la anumite societăţi de servicii funerare.

30 ian. 2015, 08:41
SCANDAL în Sinaia cu firma de pompe funebre a Bisericii VIDEO

Patronii de firme funerare din Sinaia sunt revoltaţi şi se tem că biserica îi va aduce în pragul falimentului. Asta după ce Arhiepiscopia Bucureştilor a decis să deschidă puncte de lucru în două lăcaşuri de cult din oraş, potrivit România TV. Pe ambele capele din Sinaia au fost amplasate bannere care fac reclamă firmei de servicii funerare a bisericii.

Asistăm la transformarea bisericii într-o afacere. Nu ne este teamă decât că rămânem fără pâine. Nu au niciun drept legal să deţină astfel de afaceri. Ei nu plătesc nimic, sunt scutiţi de toate taxele„, a declarat Florin Tătar, reprezentat al firmei de pompe funebre.

Afaceriştii locali îi acuză pe preoţi că fac reclamă firmei bisericii şi că îi forţează pe oameni să apeleze la serviciile acesteia.

Autorităţile locale spun că afacerile bisericii sunt ilegale. Preoţii au primit somaţii care interzic folosirea capelelor mortuare drept sediu de firmă. „Nu sunt autorizate şi funcţionează în totală ilegalitate. Nu pot să tolerez ca într-un spaţiu construit de oraşul Sinaia, respectiv capela sfântul Ilie, să se desfăşoare o activitate comercială„, a declarat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Reprezentanţii Bisericii nu au vrut să facă vreun comentariu.

CITEŞTE ŞI: Mafia coşciugelor persistă în spitale. Uite cum îşi rotunjesc medicii salariile VIDEO