Scandal în trupa Phoenix. Nicu Covaci şi Mircea Baniciu şi-au aruncat cuvinte grele: „Mai mare mincinos nu există în muzică”

Scandal în trupa Phoenix. Membrii uneia dintre cele mai iubite formații din istoria folk-rock a României îşi aruncă cuvinte grele. De cele mai multe ori, Nicu Covaci este cel care aduce în discuție problemele mai vechi, legate de bani.

23 dec. 2021, 09:00
Scandal în trupa Phoenix. Nicu Covaci şi Mircea Baniciu şi-au aruncat cuvinte grele: „Mai mare mincinos nu există în muzică”
Scandal în trupa Phoenix

Scandal în trupa Phoenix. ”Fiindcă anul viitor împlinim 60 de ani pregătim mai multe evenimente speciale. Nu voi invita la aceste eveniment pe cei care ne-au trădat. Eu nu suport trădarea și sunt de părere că un rău făcut voit trebuie pedepsit”, anunța Nicu Covaci, la Timișoara, citat de pressalert.

Citeşte şi: Ana Baniciu se pregăteşte să devină mamă: „Nuntă nu facem, eu cred că apare copilul înainte”

Scandal în trupa Phoenix

Josef Kappl spunea, la un moment dat, că, înainte de a fugi din țară, ajunsese cu Mircea Baniciu să recicleze sticle pentru a avea ce mânca, deși concertele Phoenix îi aduceau sume uriașe lui Nicu Covaci.

Mircea Baniciu a făcut dezvăluiri fără perdea despre felul în care era tratat el, dar și alți membri ai trupei, de Nicu Covaci.

Mă tot întreb eu cu ce l-am trădat pe Nicu Covaci. Poți să scrii că el m-a trădat primul (râde, n.red.). El a fost primul care a trădat și a fugit. Numai trădătorii fug de greutăți, să nu uite că eu am rămas aici. Un mincinos mai mare ca ăsta nu a pomenit muzica rock românească. Atâtea minciuni pe care a trebuit să le suportăm, toți, nu doar eu… Minciună după minciună.

Că eu nu am venit după bani, că eu stau în țară să număr spectatorii… Că în timp ce el aruncă cu săgeți și cu sulițe și buzdugane, eu zâmbesc. Păi cum să nu zâmbesc la toate prostiile alea? La toate prostiile pe care mă punea să le când mă apuca râsul. Iar ultimele lui compoziții au fost un dezastru, s-a văzut și pe vânzări.

El profită cu nesimțire, cu un tupeu extraordinar, de succesul pe care l-am avut noi, în formula pe care am avut-o în anii `70-`80. El profită de chestia asta, i-a angajat pe ăștia care sunt mai tineri și mai fraieri, zic eu, și poate să profite.

În fond și până la urmă toate acțiunile lui Covaci se rezumă la a câștiga cât mai mult. Și noi știm cât a câștigat el. A câștigat foarte, foarte mult vizavi de echipă. Noi (Mircea Baniciu și Josef Kappl, n. red.) mergeam cu sticlele în timp ce el umbla cu cu#$ve și securiști prin restaurante scumpe și bea șampanie și mânca bunătățuri, cu dulapul plin cu bani.

În schimb, minciuni peste minciuni de la marele mincinos al rock-ului românesc. Tromboane peste tromboane, doar să îi păcălească pe unii să îi dea bani. Ăsta este Nicu Covaci, la ora asta, din păcate. Un mincinos mai mare nu e în muzică!

Eu am ținut foarte mult la el când eram în acea perioadă și ne-am iubit ca niște frați. Dar ăsta nu a fost frate cu noi niciodată, el și-a văzut de treaba lui și înregistra pe numele lui melodiile noastre”, a spus Mircea Baniciu, pentru Fanatik.ro.