Scandal între părinţi şi profesori la clasa pregătitoare. O mămică face acuzaţii grave

Scandal la Sibiu, după înscrierea în clasa pregătitoare la secţia germană. Părinţii susţin că unii copii ar fi fost favorizaţi la examen primind alte subiecte. Au vrut să depună contestaţie însă au aflat ca regulamentul nu le permite. Mama unei fetiţe a dat deja inspectoratul şcolar în judecată.

24 mart. 2016, 16:10
Scandal între părinţi şi profesori la clasa pregătitoare. O mămică face acuzaţii grave

Părintele fetiţei respinse susţine că alţi copii au primit teste mai uşoare.

„O dictare, cate una pentru fiecare grupa, suspect pentru ca obiectivul era acelasi pentru toata lumea, ori aici procesul de selectie a fost subiectiv. Categoric defavorizat pentru ca a fost depunctat nejustificat”, a spus Gabriela Albu.

Femeia, care este profesoară, a vrut să depună o contestaţie pentru reevaluarea lucrării, însă a aflat cu stupoare că nu are acest drept. „Prima masura pe care am luat-o a fost sa depun o contestatie care mi s-a refuzat la Scoala 18 pe considerentul ca nu au nici un regulament”, a mai spus femeia.

„In fiecare an exista nemultumiri din partea parintilor copiilor care nu iau acest test, sunt justificate, sunt nemultumiri pe care le simte orice parinte cand copilasul are un mic insucces”, a declarat Cornel Ţichindelean, director scoala.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar recunosc că sistemul de evaluare al copiilor nu este încă pus la punct.

Psihologii atrag atenţia că micuţii vor avea de suferit dacă părinţii nu ştiu să gestioneze situaţia.

„Recomand sa nu-i streseze, sa discute deschis cu ei si sa inteleaga ca esecul de a intra la o clasa de limba germana nu este unul defintiv, lucrurile se pot imbunatati”, a declarat Mihai Copaceanu, psiholog.

Din cei 406 copii înscrişi la examen doar 251 au fost admişi. Alţi 43 vor intra pe locurile suplimentate.

Vezi si> CLASA PREGĂTITOARE. Prima etapă de înscrieri s-a încheiat. Câte cereri au fost depuse