Scandal între un pădurar şi trei motociclişti. Bărbaţii susţin că au fost agresaţi şi i-au furat carabina

Un pădurar a intrat într-o altercaţie cu trei motociclişti, care au reuşit să-i ia arma de serviciu. Potrivit acestuia, agresorii au încercat să-l împuște, dar bărbaţii susţin contrariul, şi anume că pădurarul i-ar fi ameninţat.

18 sept. 2019, 07:04
Scandal între un pădurar şi trei motociclişti. Bărbaţii susţin că au fost agresaţi şi i-au furat carabina

Un paznic de vânătoare din comuna Borca, judeţul Neamţ, a anunțat că a fost deposedat prin forță de arma de foc pe care o avea în dotare de către mai mulți indivizi.

Din cercetările făcute de poliţişti a rezultat că cei trei bărbați, care sunt din localitatea Frasin, județul Suceava, se aflau în județul Neamț în căutarea unui schit şi s-au rătăcit. Urmează să se stabilească exact cum au ajuns pe drumul forestier și cum au intrat în conflict cu pădurarul Mihai Bostan, având în vedere că ei nu aveau niciun fel de arme asupra lor, deci e puțin probabil să fi venit la braconaj.

Mai mult, unul dintre ei are leziuni pe spate, ceea ce pledează pentru varianta lor, în sensul că maistrul de vânătoare l-ar fi lovit cu patul armei, iar ceilalți au sărit să-l apere și atunci i-ar fi smuls carabina.

Numai norocul a făcut să nu se descarce arma, care avea glonț pe țeavă. Carabina a fost predată la postul de poliție din Frasin, de unde a fost luată de anchetatori pentru a fi supusă unei expertize balistice, ca să se stabilească dacă a fost folosită din momentul când a fost luată de la pădurar până în momentul predării la poliție.

Potrivit mesagerulneamt.ro, varianta pădurarului, confirmată de purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț, este de „agresiune asupra personalului”, în sensul că Mihai Bostan se afla pe un drum forestier și i-a luat la întrebări pe niște motocicliști, care nu aveau ce căuta acolo noaptea. Maistrul susține că unul dintre ei a venit în stânga mașinii și l-a lovit, iar celălalt a deschis portiera, a luat carabina de pe locul din dreapta față și a încercat să-l împuște. N-a reușit să dezasigure arma (marca CZ, calibru 222) și, atunci, Mihai Bostan a profitat de moment, a pornit mașina și a plecat.

Arma de vânătoare a fost predată de cei care au luat-o de la maistru la primul post de poliție. Varianta lor – este vorba despre trei motocicliști – a fost că mergeau pur și simplu, iar Mihai Bostan a oprit lângă ei și i-a amenințat că-i împușcă. Atunci i-au luat arma, cu gândul s-o predea și să-l reclame.