Scandal la Colegiul Gh. Şincai. Directoarea refuză să semneze contractul cu Primăria. Dascălii sunt solidari cu ea şi vor să facă grevă

Publicat: Marţi, 29 Ianuarie 2019 17:04 // Actualizat: Marţi, 29 Ianuarie 2019 17:04 // Sursa: romaniatv.net

Scandal de amploare la unul dintre cele mai mari licee din Capitală. Primăria Sectorului 4 şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti forţează demiterea Silviei Mușătoiu, directoarea de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, din cauză că aceasta nu doreşte semnarea contractului cu primăria.

În apărarea directoarei a sărit în primul rând corpul profesoral de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, cei 40 de dascăli ameninţând cu greva, dar şi elevii şi profesori de la alte unităţi de învăţământ. Concret, profesorii de la Şincai au semnat o scrisoare deschisă prin care se declară solidari cu directoarea Silvia-Mihaela Mușătoiu, cea care refuză să semneze un contract întocmit de Primăria Sectorului 4, pe care îl consideră abuziv. Cadrele didactice avertizează că nu vor mai intra la ore, dacă situația nu se remediază.

Scrisoarea a fost publicată pe Facebook de Alexandra Chirea, profesoară de limba franceză în cadrul liceului.

Prezentăm, integral, textul documentului:

Doamnei Ministru al Educației, Ecaterina Andronescu

Domnului Primar al Sectorului 4, Daniel Băluță

Doamnei Inspector General, Mihaela Neacșu

Doamnei Inspector Școlar Pentru Management Educațional, Gabriela Postescu

Silvia-Mihaela Mușătoiu, director al Colegiului Național “Gheorghe Șincai”, refuză să semneze contractul de management administrativ- financiar întocmit de Primăria Sectorului 4, contract diferit de cel reglementat prin ordinul Ministerului Educației Naționale. Motivul pentru care doamna director Mușătoiu nu este de acord să semneze acest contract este clauza de la punctul C- Drepturile și obligațiile directorului, punctul 7 I, la care este adăugată, în mod abuziv, precizarea: “achizițiile publice efectuate în condițiile Legii nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare , vor fi realizate doar cu aprobarea prealabilă a Primarului sectorului 4 al Municipiului București.” Acest lucru presupune ca toate achizițiile făcute de scoli să se opereze prin firmele agreate de Primăria Sectorului 4 și reprezintă un abuz. În urma acestui refuz, doamna director a primit o notificare prin care a fost înștiințată că finanțarea de bază și finanțarea complementară nu se vor putea face de către Consiliul Local al Sectorului 4. Doamna director Mușătoiu este de acord să semneze contractul de management standard, reglementat de MEN, și nu varianta modificată abuziv.
Noi, profesorii Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București, nu putem rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății și nu putem, prin natura profesiei noastre și prin felul nostru de a fi, să ne abatem de la principii sănătoase. Avem convingerea că lucrurile se pot rezolva în spiritul legii. Declarăm prin prezenta că ii acordăm toată susținerea noastră doamnei director Silvia Mușătoiu. In cazul demisiei domniei sale, refuzăm să ne desfășurăm activitatea sub conducerea unui alt director si vom declanșa grevă generală. Directorul nostru a obținut nota 10 la examenul pentru ocuparea acestui post, este un om competent, neșantajabil, profesionist, un profesor cu dragoste și cu grijă față de școală. O școală de notă 10 are nevoie de un director de nota 10.
Speram că nu vom fi puși în postura ingrată de a nu intra la ore. Dacă vom fi, totuși, nevoiți să recurgem la acest gest, o vom face în primul rând pentru elevii noștri, care trebuie să învețe, prin exemplul profesorilor lor, că, în fața nedreptății, e nevoie de coloană vertebrală.
Cu încredere,
Colectivul de Profesori (alături de cadrele didactice auxiliare și nedidactice) al Colegiului Național “Gh. Șincai”.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
directoare Liceul Sincai scandal liceul sincai Silvia Musatoiu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 ian 16:37
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Asta cu vorbele urate,respectul doar la nivel de vorbe e cum zicea domnul acela ca daca-l injura servitorii sau cainii ii omoara.Pozele cand trag cu pistolul sunt cam socante pe Facebook.
30 ian 16:29
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Domnul Pupaza nu are nimic ca le da sa inghita prostii,sa tina O-uri in casa,le spala creierul ca sa faca prostii se tin de capul lor peste tot,apoi ii acuza,ii sechestreaza si le ia totul.Se tin de capul nostru pe strada sub pretextul ca ne dau indicatii si apoi fac numai rau,ne imita gesturile,vocea ,comportamentul ca sa semene cu noi cand gasesc motive suficiente sa scape de toti.
1
EUR
4.7525
RON
19 Mar
noapte 8 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H