Scandal la Institutul de Psihiatrie Socola. Un angajat urmărea cu o cameră ascunsă cum se dezbracă medicii: Am făcut prostia vieţii

Un angajat al Institutului de Psihiatrie Socola folosea o cameră ascunsă pentru a filma încăperea în care se schimbau medicii care îi trata pe suspecţii de coronavirus. 

22 apr. 2020, 13:54
Scandal la Institutul de Psihiatrie Socola. Un angajat urmărea cu o cameră ascunsă cum se dezbracă medicii: Am făcut prostia vieţii

Bărbatul lucra de mai mulţi ani ca asistent medical la Institutul de Psihiatrie Socola. Cutia în care se afla camera de filmat ar fi fost amplasată înainte de Paşte într-un birou folosit de două cadre medicale și 10 rezidenți pentru a se schimba de hainele de stradă și pentru a îmbrăca combinezoanele de protecție necesare pentru consultarea pacienților suspecți de coronavirus.

Unul dintre medici a observat cutia respectivă prima dată pe 16 aprilie. Aceasta a fost deschisă chiar de șefa de secție în data de 21 aprilie.

Medicii susțin că se tem că acest caz va fi mușamalizat, din moment ce nu a fost anunțată poliția. Conducerea unității medicale susține că desfășoară în prezent o anchetă internă.

„Sigur că se vor lua măsuri, nu se poate mușamaliza așa ceva. Pot doar să vă confirm, mai mult nu pot să vă spun până la finalizarea anchetei interne. Vă dați seama în ce situație suntem, mi-e și jenă, e o situație penibilă”, a declarat Bogdan Șaramet, managerul Socola, potrivit ziarul de iaşi. 

Angajatul care a amplasat camera de filmat în vestiarul în care se schimbau medicii spune că a comis „prostia vieţii” şi că, de fapt, ar fi vrut să vadă ce discută personalul medical în lipsa lui.

De asemenea, spune că a montat camera în cursul zilei de ieri, pe un pervaz, pentru a înregistra discuţiile din camera unde se adună personalul medical, cameră care nu e folosită drept vestiar.

„E camera unde se adună medicii la cafea, la o discuţie, nu este un loc unde să se schimbe de haine, schimbarea se face în alt loc. Regulamentul secţiei prevede alte spaţii pentru asta. Se aud multe discuţii în lipsa mea, voiam doar să vad dacă mă vizează pe mine sau nu. A fost o prostie, ştiu, am făcut prostia vieţii mele”, a precizat asistentul medical.

Citeşte şi Un ambulanţier din Bucureşti reclamă Poliţia Română pentru că a rămas fără permis de conducere. „Mi-au vorbit în scârbă”