Scandal la Jocurile Olimpice. Laura Ilie acuză sportivele din China și Rusia că au trișat: „Fură cu nerușinare! La mijloc sunt chestiuni politice și financiare”

Laura Ilie, tripla campioană europeană și fost lider mondial la tir, le acuză pe sportivele din China și Rusia că au trișat la Jocurile Olimpice, prin încălcarea unor reguli de folosire a puștii.

26 iul. 2021, 09:24
Scandal la Jocurile Olimpice. Laura Ilie acuză sportivele din China și Rusia că au trișat: „Fură cu nerușinare! La mijloc sunt chestiuni politice și financiare”

Laura Ilie

, tripla campioană europeană și fost lider mondial la tir, în vârstă de 28 de ani, aduce acuzații grave la adresa modului în care au fost arbitrate Jocurile Olimpice de la Tokyo în finala probei de pușcă 10 m aer comprimat. Sportiva româncă a ratat la doar cinci zecimi calificarea în finală concursului. Laura Ilie se simte nedreptățită și le acuză pe primele două sportive clasate, Yang Qian și Anastasia Galașina, din China, respectiv Rusia, că ar fi trișat.

”Fetele de pe podium trișează! Fură cu nerușinare! Cu ne-ru-și-na-re! Fură prin poziții neregulamentare, dar nimeni nu le spune nimic. Și fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică. Există pe facebook o postare a unui antrenor german, care arată foarte clar cum a trișat Yang Qian, de exemplu. Atinge dioptrul și suportul cu ochiul și cu nasul în vreo patru-cinci locuri, ceea ce-i conferă niște puncte de reper decisive. Își atinge mâinile oferind un suport mai solid pentru armă. Mâneca de la dreapta ar fi trebuit să fie până la încheietură, dar e mai lungă și mai largă, permițându-i să se sprijine discret pe echipamentul rigid. Iar lucrurile astea se știu în tir și nu se întâmplă nimic”, a spus, afectată, sportiva româncă.

Sportiva româncă aduce argumente extrem de puternice prin care își susține declarațiile. Acesta afirmă că Galașina a câștigat concursul prin utilizarea unor poziții ilegale de manevrare a puștii.

„Trage având arma sprijinită pe sâni! Sunt poze, nu povești! Dar președintele federației internaționale e un rus. Probabil că la mijloc sunt și chestiuni politice și financiare, nu știu, dar felul în care fură e inadmisibil și pe față.” a menționat Laura Ilie, potrivit Gazeta Sporturilor.

Laura Ilie demască sistemul corupt de arbitraj: „Ei trișează, pătează acest sport, sunt fericiți la final”

Laura Ilie dezvăluie că de desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo se bazează pe un sistem corupt de arbitraj, în care sportivilor le este permis să trișeze, practică menită să deservească intereselor politice și financiare.

”Chinezii sunt primii care dau tonul, iar ceilalți o iau pe urmele lor dacă văd că nu există nicio consecință. Adică ei trișează, pătează acest sport, sunt fericiți la final, se bucură cu medalia de gât, iar eu, care ar fi trebuit să fiu în finală și am tras în mod fair-play, plec acasă cu un gust amar. Inclusiv fata din Norvegia care a terminat prima turul de calificare ține pe piept crosa armei. Nu e voie! Închipuiți-vă că vreuna dintre ele ar fi fost măcar avertizată! Te scoate din ritm un astfel de moment. Nu mai spun că existau elemente suficiente pentru descalificare!”, a mai spus sportiva noastră.

Ilie este total dezamăgită de concurs, dar și conștientă că nu va obține nimic în urma acestor acuzații.

”N-are niciun sens! Mai rău ți-i urci în cap. Se simt ofensați că ridici semne de întrebare asupra lor. Am atras atenția la niște concursuri anterioare, arbitrii s-au dus și au dat câteva avertismente, dar a doua zi au luat-o de la capăt. Pe mine m-au atenționat la un moment dat că, fără să-mi dau seama, aveam stativul puștii cu un centimetru peste limita admisă. Un centimetru! Iar pe cele care câștigă concursuri mari prin furăciuni le lasă în pace. Mesajul acesta e: fură și vei câștiga!”, a mai spus Laura Ilie într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.


loading...