SCANDAL LA MOAŞTE. Doi soţi au fost duşi la poliţie, după ce au vrut să sară peste rând VIDEO

Jandarmii au dus la secţie un cuplu care a făcut scandal pentru că au vrut să sară peste rând, la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou. Când jandarmii i-au invitat să treacă înapoi la coadă, cei doi au făcut scandal.

24 oct. 2013, 09:30
SCANDAL LA MOAŞTE. Doi soţi au fost duşi la poliţie, după ce au vrut să sară peste rând VIDEO

Cea mai indignată a fost femeia care a început să ţipe, în timp ce bărbatul s-a plâns că nu a fost lăsat să intre. Cum hărmălaia făcută atrăsese deja atenţia celor prezenţi, jandarmii i-au dus pe cei doi la secţia 14 poliţie pentru a se linişti.

Patriarhia Română organizează mai multe manifestări cu ocazia pelerinajului anual la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, celebrat pe 27 octombrie, care se va desfăşura de joi până marţea viitoare.

Procesiunea Calea Sfinţilor cu moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou a avut loc joi, la ora 11.00, pe bulevardul Regina Maria, de la Biserica Sfântul Spiridon Nou, la aceeaşi oră, fiind aduse în procesiune sfintele moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Artemie, care se află spre venerare la Mănăstirea Căldăruşani.

Cele două procesiuni s-au întâlnit la Sfânta Cruce din piatră de la baza colinei Patriarhiei, unde, la ora 11.30, a avut loc întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi din moaştele Sfintei, precum şi a icoanei istorice a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, aduse la Bucureşti de o delegaţie a Bisericii Greciei condusă de mitropolitul Corintului, Dionisie.

În continuare, cele două icoane, împreună cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Artemie şi ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, vor fi aduse în procesiune până la podiumul special amenajat în apropierea Catedralei Patriarhale, unde vor fi întâmpinate de către patriarhul Daniel, înconjurat de ierarhi ai Sfântului Sinod şi, apoi, vor fi aşezate spre închinare într-un baldachin.

La ora 17.00, la Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim vor fi organizate o manifestare comemorativă şi o expoziţie de fotografii şi documente inedite dedicate preotului academician Niculae M. Popescu la împlinirea a 50 de ani de la moartea sa (1963).

Vineri, Sfânta Liturghie va fi oficiată în Catedrala Patriarhală începând cu ora 9.15.

Sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Sfânta Liturghie va fi oficiată de mitropolitul Corintului.

Duminică, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, între orele 6.30 şi 8.00, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru credincioşii care doresc să se împărtăşească.

La ora 9.30, patriarhul Daniel va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ierarhi ortodocşi din ţară şi străinătate, preoţi şi diaconi, pe podiumul de lângă Catedrala Patriarhală.

La ora 18.00, în Aula Magna Teoctist din Palatul Patriarhiei va avea loc etapa finală a celei de a şasea ediţii a concursului coral naţional de muzică bisericească, intitulat Lăudaţi pe Domnul, organizat de Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române. Vor concura cele şase formaţii corale parohiale mixte câştigătoare ale concursurilor desfăşurate în fiecare mitropolie din ţară.

Luni, 28 octombrie, după Sfânta Liturghie, începând cu ora 12.00, va avea loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod cu tema 2013 – anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi anul comemorativ Dumitru Stăniloae.

Marţi, 29 octombrie, la ora 7.30, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească care va fi urmată de un Te Deum în deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod, reunit în şedinţă de lucru la reşedinţa patriarhală.

Delegaţia Bisericii Greciei se va întoarce în Grecia în ziua de marţi, 29 octombrie, cu icoanele Împărătesei Elena şi Sfântului Împărat Constantin cel Mare.

Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc duminică pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor (sărbătorit anual la 27 octombrie), ale cărui sfinte moaşte se păstrează în Catedrala Patriarhală.

Părinţii Sfântului erau ortodocşi, de origine valahă (română), şi se îndeletniceau cu agricultura şi cu creşterea vitelor. Deşi nu s-au păstrat multe documente scrise în legătură cu data naşterii Sfântului Dimitrie, se crede că aceasta s-ar fi întâmplat prin sec. XIII, pe vremea împăraţilor Petru şi Ioniţă Asan ai statului româno-bulgar.

Ocupaţia de bază a tânărului Dimitrie era tot creşterea animalelor, ca şi a părinţilor săi, dar adevărata sa vocaţie era aceea de a-L sluji pe Hristos. De aceea, încă din tinereţe, a intrat în viaţa monahală.