Scandal la naţională înainte de UNGARIA-ROMANIA: „Vom vedea dacă va juca”

UNGARIA - RO,MANIA: Selecționerul Iordănescu a vorbit LUNI despre situația lui Budescu, cel despre care în ultima vreme s-a spus că nu va fi convocat la națională pentru meciul cu Ungaria. "Să vedem dacă Budescu îndrăznește să spună ceva împotriva mea. Porțile echipei naționale sînt deschise pentru toți jucătorii care pot și doresc să ajute naționala.

31 aug. 2015, 12:27
Scandal la naţională înainte de UNGARIA-ROMANIA: „Vom vedea dacă va juca”

UNGARIA – ROMANIA. Personal țin foarte mult ca jucătorul să aibă valoare, experiență, personalitate, să fie în formă, să aibă inteligență, atitudine și caracter. Dacă l-am chemat pe Budescu, înseamnă că vreau să fie la națională. Apreciez talentul lui, dar nu îi înțeleg atitudinea. Vom vedea dacă va juca.

EURO 2016: Surprizele lui Iordănescu din lotul României pentru Ungaria şi Grecia

Ce mă bucură la el este că în urmă cu ceva timp am vorbit cu Dani Coman și i-am zis că am fost nemulțumit de Budescu într-un cantonament al naíonalei. Coman mi-a promis că Budescu că va fi un jucător cu altă atitudine. El a reușit să îl schimbe.Eu l-am sunat pe Budescu de ziua lui și m-a luat acid la telefon, fiindcă nu știa cine sînt « Ce vrei, bă, de la mine? ». I-am urat la mulți ani și i-am zis să se apuce de fotbal.Speranța mea este că a înțeles că fotbalul nu este distracție, ci o meserie și un stil de viață”, a spus Iordănescu.

„S-a facut mult tam-tam. Nu a fost nici o presiune pe mine și nu am avut nici o problemă. Este foarte bine că am ajuns aici și sper să obținem un rezultat bun. Eu încerc să joc cît mai bine și sper să fac asta în continuare”, a fost replica lui Budescu.

„Urmează cele mai importante două meciuri pe care le are echipa naţională, ţinând cont de situaţia din grupa noastră şi de diferenţa dintre cele trei selecţionate (n.r. – România, Ungaria şi Grecia) şi de perspectivele pe care le avem. Ne ducem la Budapesta să jucăm fotbal şi să obţinem un rezultat bun. Dacă trebuie să ne apărăm, ne vom apăra. Dacă vom avea încredere şi vom putea să atacăm, vom ataca. În niciun caz nu mergem acolo să facem un joc de ciupeală. Echipa naţională reprezintă România şi indiferent de situaţia prin care trece vă promit că ea va încerca să joace fotbal”, a spus tehnicianul.

El a menţionat că jucătorii maghiar vor fi cu siguranţă influenţaţi de atmosfera pe care o vor face suporterii proprii în tribune. „Întotdeauna între România şi Ungaria a fost o rivalitate extraordinar de mare. De-a lungul timpului am câştigat, am pierdut… Sunt convins că această presiune se va simţi. Sunt sigur că presiunea tribunei va influenţa mult jocul Ungariei. Şi ei îşi doresc o calificare. Ne despart trei puncte în clasament, iar jocurile următoare pot schimba situaţia actuală în grupă. Noi vom face tot ce ne stă în putinţă să ne menţinem actuala poziţie”, a adăugat antrenorul.

Iordănescu a afirmat că de la primul antrenament, programat astăzi, de la ora 18.00, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, vor lipsi portarul Ciprian Tătăruşanu şi mijlocaşul Gabriel Torje, care vor ajunge la Bucureşti în această seară.

De asemenea, trei fotbalişti din lot se confruntă cu probleme medicale. „Avem şi trei jucători cu probleme de sănătătate pe care mi le-a comunicat doctorul echipei. Este vorba despre Chiricheş, Claudiu (n.r. – Claudiu Keşeru) şi Steliano Filip. Sperăm să depăşim aceste probleme”, a precizat Iordănescu.

Echipa naţională a României s-a reunit, luni, la Centru de Fotbal Mogoşoaia, în vederea partidelor cu Ungaria şi Grecia din preliminariile Campionatului European din 2016. România va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe Arena Naţională, tot de la ora 21.45.

După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România – 14 puncte, 2. Irlanda de Nord – 13 puncte, 3. Ungaria – 11 puncte, 4. Insulele Feroe – 6 puncte, 5. Finlanda – 4 puncte, 6. Grecia – 2 puncte.