Scandal la Primăria Ţicleni! Consilier, amendat cu 50.000 de lei. Pentru aceeaşi faptă, primarul s-a autosancţionat cu 1.000 de lei

Scandal monstru la o primărie din Gorj. Primarul oraşului Ţicleni a amendat un consilier local cu 50.000 de lei pentru că acesta nu a cerut autorizatie să îsi extindă casa. Edilul a fost şi el în aceeaşi situaţie şi s-a sancţionat singur, dar cu minimul amenzii, adică 1.000 de lei!

13 sept. 2018, 05:42
Scandal la Primăria Ţicleni! Consilier, amendat cu 50.000 de lei. Pentru aceeaşi faptă, primarul s-a autosancţionat cu 1.000 de lei

Constantin Brănescu, consilier local din oraşul Ţicleni, Gorj, şi-a construit în urmă cu aproape şase ani o anexă gospodărească pe o suprafaţă de teren de 63 de metri pătraţi. La vremea respectivă nu a obţinut autorizaţia necesară, la fel ca şi alţi locuitori de pe strada respectivă. Edilii au trecut cu vederea aceste lucruri şi în cazul consilierului local Constantin Brănescu. Anexa a fost ănsă înregistrată la primărie şi alesul local plăteşte din 2013 un impozit mai mare decât cel iniţial. Practic, i-a fost impozitată şi construcţia nouă, cu sau fără autorizaţie.

Au trecut anii şi consilierul nu mai este în relaţii cordiale cu primarul Constantin Radu. În urma conflictului dintre cei doi, edilul şi-a amintit că anexa deţinută de consilierul local a fost ridicată fără autorizaţie şi a decis să îl amendeze pe ales cu 50.000 de lei.

Constantin Brănescu a precizat că a căutat un avocat şi va contesta amenda primită: „Când m-au chemat la primărie aveau nişte feţe de parcă se întâmplase ceva rău. Chiar am întrebat ce s-a întâmplat. Cineva mi-a înmânat procesul-verbal şi m-am apucat să îl citesc. Când am ajuns la ultima pagină am văzut amenda de 50.000 de lei. Atunci mi-am dat seama despre ce e vorba. De ce nu am primit atunci avertisment sau să fiu înştiinţat să intru în legalitate sau să fiu amendat, dar acum, după atâţia ani, eu nu am cum să plătesc suma asta. Am doi copii la şcoală. Am contestat la instanţă. Dacă nu se va rezolva nu am ce să fac decât să vând casa. Păi 50.000 de lei am dat pe ea. Astea sunt preţurile la Ţicleni”, a declarat Constantin Brănescu pentru GDS.