SCANDAL la primul meci jucat de Steaua în campionat în 2013. Vezi ce s-a întâmplat la Cluj

Steaua a câştigat cu scorul de 1-0 primul meci disputat în 2013 în Liga I şi îşi păstrează avantajul faţă de următoarele clasate. Partida cu Universitatea Cluj a fost însă marcată de câteva incidente şi a fost la un pas de a fi oprită de arbitru.

26 feb. 2013, 07:38
SCANDAL la primul meci jucat de Steaua în campionat în 2013. Vezi ce s-a întâmplat la Cluj

Meciul „U” Cluj – Steaua a fost la un pas de a fi oprit de arbitrul Sebastian Colţescu, din cauza unor incidente petrecute în prima repriză.

Jocul a fost întrerupt câteva minute, după ce un suporter clujean a intrat pe teren şi a fost prins de stewarzi chiar în momentul în care ajunsese lângă portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, care era cu spatele şi nu-l văzuse. Incidentul s-a produs în minutul 19 şi ar fi putut fi unul izolat, dar spiritele s-au „inflamat” în tribune.

Suporterii din galeria Universităţii Cluj s-au îmbrâncit cu reprezentanţii forţelor de ordine şi chiar au împins pe scări un cameraman al televiziunii care transmitea partida. În plus, mai multe torţe au fost aruncate spre teren, dar au aterizat, din fericire, pe pista de atletism din jurul acestuia. Totuşi, fumul dens i-a pus ceva probleme lui Tătăruşanu, care apăra exact poarta din dreptul galeriei „Şepcilor roşii”.

Minute bune jocul a fost oprit şi dacă spiritele nu s-ar fi calmat centralul Colţescu ar fi putut decide suspendarea partidei. În cele din urmă, după ce s-a consultat cu ceilalţi oficiali ai meciului, acesta a fost reluat şi până la final nu au mai existat incidente.

Steaua s-a impus cu scorul de 1-0 la Cluj, graţie unui gol marcat de Raul Rusescu în prima repriză. În urma acestui rezultat, „roş-albaştrii” au acumulat 50 de puncte în clasamentul Ligii I, pe care îl conduc detaşat. Steaua are 50 de puncte în 20 de meciuri şi este urmată în clasament de Astra (40 de puncte) şi Pandurii (38 de puncte), marile rivale ale „roş-albaştrilor” fiind mult în urmă.