Scandal la protestul organizat de George Simion la Ambasada Austriei. Jandarmii i-au percheziționat pe protestatari: ”Să le fie rușine pentru că sunt plătiți din banii românilor”

Scandal la protestul organizat de George Simion la Ambasada Austriei. Jandarmii i-au percheziționat pe protestatarii care s-au adunat în fața Ambasadei Austriei de la București să protesteze împotriva votului care a blocat aderarea României la spațiul Schengen.

09 dec. 2022, 18:10
Scandal la protestul organizat de George Simion la Ambasada Austriei. Jandarmii i-au percheziționat pe protestatari: ”Să le fie rușine pentru că sunt plătiți din banii românilor”
Protest în fața Ambasadei Austriei

Scandal la protestul organizat de George Simion la Ambasada Austriei. Liderul AUR tună și fulgeră după ce jandarmii i-au percheziționat pe protestatarii care s-au strâns în fața Ambasadei Austriei de la București să își manifeste nemulțumirea față de votul acodrat de Viena împotriva aderării României în Schengen.

Citește și George Simion cere demisia Guvernului Ciucă după votul împotriva aderării României la Schengen: „E un eșec răsunător”

Scandal la protestul organizat de George Simion la Ambasada Austriei

”S-ar putea să găsească domnii de la jandarmerie în buzunarele protestatarilor credite la băncile austriece și bucăți de lemn din codrii seculari ai Bucovinei și alte materiale furate de austrieci de la români. Ăsta este disprețul, așa înțelege Rareș Bogdan, Lucian Bode și alții care au amenințat cu repercusiuni Austria, la un protest pașnic.

Momentan sunt câteva zeci de persoane aici și așa alege Jandarmeria Română să îi intimideze pe cei care participă, controlându-i corporal.

E control sumar nu e percheziție. Au blocat o stradă, tocmai îmi spuneau că nu e adevărat că s-a blocat această stradă.

Ba da, s-a blocat această stradă nu din vina participanților. Această stradă s-a blocat de către Poliția rutieră care este foarte îngrijorată de securitatea și de paza Ambasadei Austriei

Când mi-au făcut mie dosare penale cei de la poliția de circulație inventau motive, acum se gândesc la bunăstarea abasadorului austriac.

Să le fie rușine pentru că sunt plătiți din banii românilor! Nu trebuie să stea aici cu girofare și sirene și să pună jadarmi, că sunt dube de jandarmi aici”, a spus George Simion.

”Ăsta este Guvernul României”

Președintele AUR este extrem de nemulțumit de faptul că șoferii români vor fi în continuare nevoiți să petreacă ore în șir în vămi tocmai din cauza faptului că țara noastră nu a intrat în Schengen.

”Sunt șoferi de camion care stau la Nădlac, la Borș, la Giurgiu, la Calafat, la toate vămile din țara asta, zeci de ore. Sunt sute de mii de șoferi români care aveau nevoie să intre în Schengen pentru a evita aceste cozi. Sunt producători români care sunt obstrucționați în a vinde în spațiul european pentru că noi nu suntem în Schengen și trebuie să se facă contoale vamale. Ăsta este Guvernul României, jandarmii, vameșii și toate instituțiile, ministerul de Extrene, Ambasadele, toți lucrează împotriva interesului național al românilor”, a mai spus președintele AUR.

Citește și Nicolae Ciucă prezintă planul pentru aderarea la Schengen: „Analizăm decuplarea de Bulgaria, dar fără să presupună o reevaluare. Relaţiile cu Austria scad la nivelul detaşatului cu afaceri externe la Viena”