Scandal la Rio. Australia refuză să-şi cazeze sportivii în Satul Olimpic, brazilienii ripostează: Le punem canguri, să sară

Şeful delegaţiei australiene la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Kitty Chiller, a refuzat să-i cazeze pe sportivi în satul olimpic din cauza condiţiilor precare de acolo.

25 iul. 2016, 12:08
Scandal la Rio. Australia refuză să-şi cazeze sportivii în Satul Olimpic, brazilienii ripostează: Le punem canguri, să sară

Sportivii australieni s-au cazat la hotelurile din Rio de Janeiro, acuzând condițiile „de nelocuit” din Satul Olimpic. Ei au declarat că au observat apă ce se scurgea pe pereți în timp ce trăgeau apa la toalete, au simţit miros puternic de gaz, iar firele electrice ieşeau din pereți.

Kitty Chiller, șefa delegației australiene, a spus că și sportivii din Noua Zeelandă și Marea Britanie au întâmpinat aceleași probleme, însă oficialii britanici s-au distanțat de această controversă, menționând că aceste probleme nu sunt neobișnuite în cazul clădirilor noi. În schimb, italienii şi olandezii au angajat propriii oameni care să se ocupe de renovarea clădirilor în care au fost cazate delegaţiile lor.

Eduardo Paes, primarului oraşului Rio de Janeiro, a taxat ironic atitudinea Australiei. „Voi pune un cangur în fața clădirilor ocupate de ei, ca să sară, și ei să se simtă ca acasă”. El a mai adăugat că, față de Olimpiada din 2000 de la Sydney, condițiile din Rio de Janeiro sunt mai bune.

JO de Vară de la Rio se vor desfăşura în perioada 5-20 august.