Scandal la secţia unde a votat Klaus Iohannis. Jurnaliştii acreditaţi au fost INTERZIŞI şi evacuaţi de jandarmi. Reacţia preşedintelui

Situație fără precedent la Liceul Jean Monnet: jurnaliștii au primit 'INTERZIS' în secțiile de votare. Preşedintele AEP s-a deplasat personal şi a ameninţat cu sancţiuni pentru că se încalcă regimul acreditării. În cele din urmă, ziariştilor li s-a permis accesul, dar imediat după ce şeful statului şi-a exercitat dreptul la vot, aceştia au fost evacuaţi de jandarmi.

10 nov. 2019, 05:24

UPDATE:  Presa a fost evacuată de jandarmi după votul președintelui Klaus Iohannis. Argumentul pentru care accesul presei a fost interzis este acela că jurnaliştii nu au voie cu camere de filmat în secția de votare pentru că votul e secret.

UPDATE:  Klaus Iohannis a refuzat să comenteze scandalul de la Jean Monet, acolo unde presei i-a fost interzis accesul în sala de vot cu echipamente de filmare, prin decizia judecătoarei Olimpia Crețanu, de la Judecătoria Sectorului 1. Întrebat de jurnaliști cum comentează situația, Iohannis spus doar „mulțumesc”, refuzând să facă vreun alt comentariu.

UPDATE: În cele din urmă, jurnaliştii au primit dreptul de a filma în cele două secţii unde şi-a exercitat dreptul de vot preşedintele Klaus Iohannis.

Ştirea iniţială:

Situație fără precedent la Liceul Jean Monnet din Capitală unde funcționează două secții de votare. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani jurnaliștii nu sunt lăsați în secția de votare. Concret, operatorii nu sunt lăsați în interior să filmeze, așa cum s-a întâmplat în trecut, anunță România TV

Președintele secției de votare a explicat că Judecătoria Sectorului 1 a stabilit un alt spațiu pentru jurnaliști, în afara secției de votare. „Se incalca regimul acreditarii si de catre sectia de votare, si de catre presedintele de sector si, daca nu se rezolva problema pentru a fi lasat accesul presei la aceasta sectie de votare, vom emite decizii de sanctionare pentru persoanele responsabile”, adeclarat preşedintele AEP Florin Mituleţu Buică.