Scandal la slujba de duminică, în Botoşani. Enoriaşii vor ca preotul să plece VIDEO

La biserica din Copălău, judeţul Botoşani, slujba de duminică s-a ţinut în prezenţa jandarmilor. Oamenii din sat sunt supăraţi pe preot că nu vrea să se pensioneze şi au pus lacăt pe uşa bisericii. În replică, preotul a chemat forţele de ordine.

04 nov. 2013, 06:25
Scandal la slujba de duminică, în Botoşani. Enoriaşii vor ca preotul să plece VIDEO

Enoriaşii Bisericii Sfântul Gheorghe din Copălău au pus lacătul pe uşa lăcaşulul de cult, nemulţumiţi de preot, potrivit stiri.botosani.ro. Acesta a sunat la 112, iar poliţiştii au spart lacătul pentru ca preotul să-şi poată ţine slujba de duminică dimineaţa.

Oamenii spun că, deşi a ajuns la 65 de ani şi ar trebui să iasă la pensie, preotul nu vrea. În plus, sunt nemulţumiţi de cum arată biserica. Adunaţi în faţa bisericii, oamenii au uitat de cele sfinte. „Să vă fie ruşine! Eşti o vrăjitoare!”, i-au strigat localnicii preotului.

Preotul a spus că deşi are 65 de ani şi ar trebui să se pensioneze, a primit împuternicire ca să rămână în funcţie. „Am primit acceptul de la Mitropolie să rămân până la 70 de ani. Enoriaşii când au aflat treaba asta au şantajat lumea prin sat, au spus că preotul este pensionar şi au dat semnătură”, a declarat preotul Mihai Răileanu.

Sătenii sunt supăraţi şi pentru că preotul nu a reuşit să construiască o casă parhială aşa cum trebuie şi stă cu materialele în curte.