Scandal la Spitalul Colentina: nu se mai fac operaţii, în urma schimbării din funcţie a unui şef de secţie

Scandal între managerul interimar şi personalul medical, la Spitalul Colentina. Nu se mai fac operaţii, iar pacienţii au fost reprogramaţi. Medicii şi asistentele protestează și acuză că managerul interimar l-a schimbat ilegal pe şeful Secţiei de Chirurgie 1. Alexandru Croitoru, fostul şef de secţie, a fost înlăturat din funcţie şi înlocuit cu Teodor-Dan Potecă, un medic care nici nu ar fi angajat al spitalului, potrivit petiţiei semnate de toţi angajaţii spitalului.

09 apr. 2019, 09:07

Noul manager interimar, numit în urmă cu mai puțin de patru săptămâni, medicul specialist Remus Gabriel Mihalcea, a impus schimbarea din funcție a actualului șef de secție, medicul primar Alexandru Croitoru, cu medicul Potecă Dan Teodor, asistent universitar în cadrul Secției Clinice de Chirurgie Generală 2.

Această decizie a stârnit un val de nemulţumiri în rândul personalului medical care consideră că schimbarea este ilegală, deoarece noul şef nu ar nici măcar angajat al spitalului. Mai mult, medicii nemulţumiţi susţin că l-au informat pe noul manager, încă de la instalarea sa în funcţie, de numeroasele probleme juridice legate de medicul Teodor Potecă, precum și cu privire la comportamentul extrem de conflictual al acestuia, fapt pentru care colectivul Secției Chirurgie Generală 1 nu îl va acceptă ca șef niciodată.

Medicii protestatari au semnat un memorandum prin care au luat decizia de a nu mai opera pacienţi până nu se va rezolva acest conflict. În acest moment, pacienţii programaţi pentru intervenţii chirurgicale au fost reprogramaţi.

Nu este primul scandal izbucnit la Spitalul Colentina din Capitală. În 2017, un medic neurochirurg de la acelaşi spital a postat pe Facebook un mesaj în care susţinea că managerului unităţii a redus personalul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar în aceste condiţii se pot face intervenţii chirurgicale doar până la ora 15.00.

Din lipsă de personal, la Spitalul Colentina nu se pot face operaţii după orele 15.00. „Pacienţii sunt condamnaţi la moarte…”