SCANDAL la Spitalul Judeţean Vaslui. Medicii de la Oncologie au furat medicamentele bolnavilor de cancer

Un nou scandal zguduie Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Medicii de la Secţia de Oncologie au intrat în vizorul poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Aceştia au eliberat si decontat reţete de zeci de mii de lei, pe numele unor pacienţi aflaţi pe patul de moarte. Bolnavii care aveau nevoie de tratamente pentru a-şi alina suferinţele nu le-au primit niciodatã.

24 iun. 2015, 08:08
SCANDAL la Spitalul Judeţean Vaslui. Medicii de la Oncologie au furat medicamentele bolnavilor de cancer

Douã doctorite de la Oncologie, Cristina Pârãu si Lidia Catanã, au prescris si eliberat mai multe retete, pe numele unor bolnavi diagnosticati cu boli incurabile. În timp ce pacientii erau ignorati si tratati cu superficialitate, retetele cu medicamente, prescrise si parafate de doctorite, erau ridicate de alte persoane care nu aveau legãturã cu bolnavii, de la o farmacie din orasul Negresti. Astfel, bolnavii de cancer, care îndurau chinuri groaznice si care aveau zilele numãrate, nici mãcar nu aveau habar cã pe numele lor se elibereazã retete de zeci de mii de lei, potrivit vremeanoua.ro.

Politistii fac verificãri în acest dosar si pânã în acest moment au audiat zeci de persoane. Ancheta se deruleazã cu dificultate, pentru cã între timp, multi dintre pacientii pe numele cãrora au fost eliberate retete, au murit. În aceste situatii au fost audiate rudele celor decedati.

Conducerea unitãtii sanitare dezaprobã astfel de fapte.

Nu cunosc existenta unei astfel de anchete, pânã în prezent, nu am primit solicitãri de la politie pentru eliberarea unor acte medicale. Dacã este adevãrat si se confirmã cã au fost eliberate retete pe numele unor bolnavi, iar medicamentele au fost ridicate de alte persoane, atunci este regretabil ce s-a întâmplat si totodatã este o nouã patã pe obrazul corpului medical din spital„, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgentã Vaslui.

Politistii încearcã sã stabileascã dacã în acest caz se poate vorbi despre un grup infractional, cine a ridicat medicamentele de la farmacia din Negresti si totodatã sã stabileascã prejudiciul creat.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice s-au sesizat din oficiu în acest caz. Se fac verificãri cu privire la eliberarea si decontarea unor retete medicale. A fost deschis dosar de cercetare penalã pentru sãvârsirea infractiunilor de înselãciune, fals intelectual si uz de fals„, a declarat comisar Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt la IPJ Vaslui.