Scandal la Vatican: Papa Francisc a refuzat ambasadorul propus de Franţa pentru că ar fi homosexual

Papa Francisc a refuzat să valideze propunerea preşedintelui François Hollande pentru postul de ambasador al Franţei la Vatican, deoarece candidatul ar fi homosexual. Situaţia afectează relaţiile dintre Paris şi Sfântul Scaun, potrivit publicaţiei Le Journal du Dimanche.

09 apr. 2015, 11:17
Scandal la Vatican: Papa Francisc a refuzat ambasadorul propus de Franţa pentru că ar fi homosexual

Reprezentanţii Ministerului francez al Afacerilor Externe sunt convinşi că ambasadorul la Vatican, ales la 5 ianuarie de către Francois Hollande, nu va fi agreat de Papa Francisc, în contextul în care Sfântul Scaun a intrat într-o „perioadă de tăcere”, ceea ce înseamnă că Franţa trebuie să facă o nouă propunere, potrivit obiectiv.info.

Iniţial, preşedintele Franţei l-a propus, în secret, pe Laurent Stefanini în funcţia de ambasador la Vatican. Publicaţia Le Canard Enchaine a dezvăluit că Vaticanul nu l-a dorit pe acest celibatar, un fin cunoscător al jocurilor de culise din administraţia Vaticanului, din cauză că ar fi homosexual.

Laurent Stefanini ar fi fost candidatul perfect pentru această funcţie, deoarece cunoaşte perfect Curia romană de când s-a aflat la post la Ambasada Franţei la Sfântul Scaun în perioada 2001-2005.

În locul lui Laurent Stefanini, Franţa are deja alte trei propuneri pentru postul de ambasador la Vatican: Emmanuelle Dachon, secretara generală a Ministrului de Externe, care a fost ambasadoare în Irlanda, ambasadorul în Arabia Saudită Bertrand Besancenot şi René Roudaut, aflat la post la Berna. Cei doi diplomaţi sunt căsătoriţi şi au copii.

În anul 2013, Papa Francisc a reuşit să surprindă comunitatea gay cu o declaraţie suprinzătoare. „Dacă o persoană este gay şi-l caută pe Dumnezeu cu bunăvoinţă, cine sunt eu să o judec?”, a spus atunci Papa Francisc.