Scandal la Wimbledon. Danil Medvedev a aruncat cu monede spre arbitrul Mariana Alves

Rusul Danil Medvedev, locul 49 ATP, a fost foarte supărat pe Mariana Alves, după înfrângerea suferită miercuri, cu scorul de 6-4, 6-2, 3-6, 2-6, 6-3, în faţa belgianului Ruben Bemelmans, locul 124 ATP, venit din calificări, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon.

06 iul. 2017, 13:35
Scandal la Wimbledon. Danil Medvedev a aruncat cu monede spre arbitrul Mariana Alves

După meci, în timp ce îşi strângea lucrurile de pe bancă, Danil Medvedev a dat peste portofelul său, a scos câteva monede şi le-a aruncat la picioarele scaunului arbitrului, pentru a sugera că portugheza este coruptă. Rusul a vrut în setul decisiv ca arbitrul de scaun să fie schimbat, însă supervizorul a refuzat acest lucru.

„În opinia mea, e ceva greşit la Wimbledon, arbitrii… În opinia mea, ea vrea să pierd acest meci. Au fost cinci decizii (n.r. – ale arbitrilor de linie) corectate de ea, toate împotriva mea. Împotriva lui, zero„, i-a spus Medvedev supervizorului.

Jucătorul rus s-a calmat până la conferinţa de presă, la care a susţinut că nu a vrut să sugereze că Mariana Alves a fost părtinitoare sau cumpărată. „În tensiunea momentului, am făcut un lucru urât. Îmi cer iertare pentru asta. Îmi strângeam lucrurile când am văzut portofelul. Nici măcar nu îmi amintesc ce monede erau. Am fost un prost„, a declarat Medvedev, care a produs, în turul I, cea mai mare surpriză a turneului masculin, eliminându-l pe elveţianul Stan Wawrinka, locul 3 ATP. Medvedev riscă o amendă de 20.000 de dolari pentru gestul său.

În vârstă de 44 de ani, Mariana Alves este unul dintre cei mai experimentaţi arbitri de scaun. Totuşi, ea are obiceiul să intervină peste arbitrii de linie, de multe ori fără a avea dreptate. Despre Alves se spune că a contribuit la grăbirea introducerii sistemului „hawk-eye” în tenis.

În 2004, ea a condus meciul dintre Serena Williams şi Jennifer Capriati, din sferturile de finală ale US Open. Portugheza a intervenit de câteva ori peste arbitrii de linie, în momente importante ale partidei, dar reluările TV au arătat că nu a avut dreptate. Williams a protestat pe teren, fără a avea succes. Capriati s-a impus cu 2-6, 6-4, 6-4, apoi organziatorii i-au cerut scuze Serenei Williams. După doi ani, „hawk-eye-ul” a fost introdus oficial la US Open.